meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ



Ο Αντιδήμαρχος Ιλίου Ευάγγελος Αυγουλάς  επισκέφτηκε τον Δήμο της Κεφαλονιάς προσφέροντας ηθική και υλική βοήθεια  στους σεισμόπληκτους 11 με 13 Φεβρουαρίου 2014, συνοδευόμενος από τον γνωστό Παιδοψυχίατρο δρ. Ιωάννη Κουτσανδρέα και κλιμάκιο Επιστημόνων Υγείας και εθελοντών από το Δήμο Ιλίου.

Μαζί με την αποστολή και ένα μεγάλο τριαξονικό φορτηγό από το Δήμο Ιλίου, γεμάτο τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης απεσταλμένα από τους κατοίκους του Δήμου, μαθητές, δασκάλους, μέλη των ΚΑΠΗ και άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τα οποία σε συνεργασία με τον Δήμο Κεφαλονιάς και τους τοπικούς Παρέδρους μοιράστηκαν από την ομάδα του Δήμου Ιλίου στα χωριά Καμιναράτα, Χαβδάτα και Χαβριάτα για να ανακουφίσουν τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.

 


Μαζί με τους κ. Αυγουλά και Κουτσανδρέα ταξίδεψαν στην Κεφαλονιά και δύο επιστημονικοί συνεργάτες από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Έδρα», η Κοινωνική Λειτουργός κα Ειρήνη Παπαδοπούλου και η Λογοθεραπεύτρια κα Κατερίνα Κούλελη, οι οποίες πέραν των άλλων βοήθησαν οργανώνοντας ομάδες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο νησί.

Την εθελοντική αποστολή συμπλήρωσαν επίσης οι κ. Αμπατζής Δημήτρης διοικητικός υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου και Παραολυμπιονίκης, κ. Ανδρέας Σόλιας Κοινωνικός Λειτουργός από το Δήμο Ιλίου και κ. Θεόδωρος Σαρτζετάκης εθελοντής συνεργάτης του Αντιδημάρχου κ. Αυγουλά.

 

Όπως σημειώνει το mykefalonia.com, «Ο κος Αυγουλάς τιμά για δεύτερη φορά την Κεφαλονιά όπου στα πλαίσια ειδικής Συνεδριακής Εκδήλωσης κοινωνικής ευαισθησίας προτάθηκε από τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση για τον τίτλο του «Επίτιμου Δημότη Κεφαλονιάς».

Ο κ. Παρίσης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κεκάτο και την Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Κυριακή Νικολαίδου, υποδέχτηκαν τον κ. Αυγουλά και τους Συνεργάτες του στο Δημαρχιακό Μέγαρο και τον ευχαρίστησαν θερμά για την αλληλεγγύη του Δήμου Ιλίου  και την πολύτιμη προσφορά τους στην Κεφαλονιά.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία μουσικό δρώμενο για την ψυχική ενθάρρυνση των κατοίκων της Παλικής στη τοπική Ενότητα Χαβδάτων.  Την επιμέλεια της Εκδήλωσης είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Μοσχονάς και τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων: Χαβριάτων, κ. Τάσος Μοσχόπουλος, Καμιναράτων, κ. Φώτης Ρηγάτος, Χαβδάτων, κ. Γεράσιμος Μουρελάτος και πλήθος κόσμου.

Οι δημοσιογράφοι Μάκης Μοσχόπουλος και Μαρία Μουρελάτου, έγραψαν χαρακτηριστικά στο inkefalonia.gr στις 14/2/14: «Στα Χαβδάτα δεν το βάζουν κάτω όσο και να...κουνάει! Με σπιτικούς μεζέδες και καλό κρασί οι πάρεδροι των χωριών Χαβδάτων Καμιναράτων και Χαβριάτων κύριοι Μουρελάτος, Ρηγάτος και Μοσχόπουλος αντίστοιχα αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξης Μοσχονάς , ευχαρίστησαν στο «Στέκι του Μπίλλυ» στα Χαβδάτα την αντιπροσωπεία του Δήμου Ιλίου για την προσφορά του σε τρόφιμα στους σεισμόπληκτους των χωριών της Παλικής.

 


Τι κι αν έκανε σεισμούς από τη στιγμή που ο Δημήτρης Αμπατζής πείρε την κιθάρα κανένας δεν έδινε σημασία στον εγκέλαδο, όσο για τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Αυγουλά, πρώτος στο τραγούδι και στο χορό και παράσερνε όλους όσους βρέθηκαν εκεί"!

Ήταν μια βραδιά αίτημα όλων των κατοίκων οι οποίοι ξαναβρήκαν το γέλιο τους μετά από 20 μέρες αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων, που σίγουρα θα μείνει σε όλους αξέχαστη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου