meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

9 ΝΟΕΜΒΡΗ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΜΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Μέσα στο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ασταθές κλίμα που βιώνει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ως απόρροια της διεθμούν οικονομικής ύφεσης, η 9η Νοέμβρη, ημέρα παγκοσμίως αφιερωμένη στην ισότητα των ανθρώπων και των λαών, μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Η ιστορία μας ΄έχει δείξει πως ο μαρασμός μιας κοινωνίας την ωθεί σε εσωστρέφεια και προετοιμάζει ιδανικά το έδαφος για την πόλωση, τον διχασμό, την άκριτη στοχοποίηση μειονοτήτων και την επακόλουθη άνοδο ακραίων φαινομένων όπως ο ρατσισμός. Μια τέτοια περίοδο διέρχεται την παρούσα στιγμή η δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία η οποία παλεύει να διατηρήσει τηνξ ψυχραιμία της καθώς και τις αρχχές της δημοκρατίας και της ισονομίας.
 
Καθήκον, λοιπόν, του κοινωνικού κράτους ειδικά στις μέρες μας είναι να προωθεί έμπρακτα το πνεύμα της ισότητας και αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει μαι κοινωνία και να στέκεται ενεργά δίπλα στους πολίτες που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την έλλειψη αναγκαίων για την επιβίωση αγαθών, αλλά και την ψυχολογική φορά που μοιραία επιφέρει μια τόσο ζοφερή πραγματικότητα. Για την ανακούφιση λοιπόν των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, δημιουργούνται σε όλο και περισσσότερους Δήμους της Ελλάδας κοινωνικές δομές καταποπολέμησης της Φτώχειας, οι οποίες υποστηρίζονται ενεργά από τις προσφορές της πλειοψηφίας της κοινωνίας.
 
Από το εν λόγω εγχείρημα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Δήμος Ιλίου, ο οποίος αφουγράζεται τα προβλήματα των πολιτών του και επιχειρεί να προσφέρει λύσεις. Έτσι, σε σύμπραξη με με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΈΔΡΑ", ο Δήμος Ιλίου προχώρησε στη σύσταση Κοινωνικών Δομών της Αντιμετώπισης της  Φτώχειας (Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείου), προκειμένου όλο και περισσσότεροι άνθρωποι που χρήζουν υλικής και ψυχικής υποστήριξης να μπορούν να ανακουφιστούν και να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι στον αγώνα για την επιβίωση.
 
Καννελοπούλου Σοφία
Διοικητικός της Τράπεζας Χρόνου
 
Η τράπεζα χρόνου λειτουργεί στο πλαίσιο του Δικτύου άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης ΄Ιλίου και εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσο του "ΕΣΠΑ 2007-2013".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου