meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΤΟΜΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ



426 κάτοικοι του Δήμου Ιλίου ωφελήθηκαν από τη συνεργασία τυ Δήμου με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Πιο συγκεκριμένα, από αρχές Αυγούστου έως και αρχές Οκτωβρίου 2013 στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ιλίου υλοποιήθηκε πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν αιματολογικών και καρδιολογικών εξετάσεων για συμπολίτες μας από 40 ετών και άνω που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, κατόπιν των δωρεάν εξετάσεων συμπλήρωναν ερωτηματολόγιο συμβάλλοντας στη μελέτη για την καταγραφή της συχνότητας των νοσημάτων και των προδιαθεσικών παραγόντων για καρδιαγγειακά νοσήματα όπως η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, το άγχος και η κατάθλιψη. Η μελέτη συντονίζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής σε συνεργασία με την Α’ Καρδιολογική Κλινική.

Η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Μειώνοντας την ανισότητα στην Υγεία μέσω της βελτιστοποίησης της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας σε ευάλωτους πληθυσμούς σε περιόδους κρίσης» που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την κατάρτιση επαγγελματιών Υγείας στην πρόληψη, στον προσυμπτωματικό έλεγχο και στην παρέμβαση στην κοινότητα στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Κάθε πολίτης είχε τη δυνατότητα να συζητήσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του με ομάδα εξειδικευμένων ιατρών, καθώς και να λάβει τις απαραίτητες συμβουλές για βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου