meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΤΟ RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο προπονητικό πρόγραμμα Rugby, με αμαξίδιο που διοργάνωσε το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο  «Άλλη όψη» www.alli-opsi.gr το οποίο πραγματοποιηθηκε στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο προσέλκυσης νέων παικτών και προώθησης του αθλήματος.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Goal News", την Κυριακή 10 Μαϊου 2013 άνθρωποι με τετραπληγία, που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το άθλημα καθώς και φίλοι τους δοκίμασαν αγωνιστικά καθίσματα, παρακολούθησαν την παρουσίαση του αθλήματος αλλά και τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα.
 
Κατα τη διάρκεια του τριημέρου παίκτες και προπονητής από το εξωτερικό μετέφεραν τεχνογνωσία στο υπό σύσταση αθλητικό σωματείο Rugby με αμαξίδιο Δούρειος Ίππος. Τη σύσταση του σωματείου έχει αναλάβει νομικά, ο δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς.
 
Το «Με Άλλα Μάτια» συνάντησε και μίλησε με αθλητές και εθελοντές: «Πρόκειται για το μοναδικό άθλημα που μπορούν να παίξουν αξιοπρεπώς τετραπληγικοί», μας εξηγεί ο πρόεδρος του υπό σύσταση σωματείου και αθλητής κ. Θοδωρής Σαμονάς και συμπληρώνει: «Είναι ένα δυναμικό και με τακτική άθλημα. Καθένας παρά την αναπηρία του έχει και έναν ρόλο στην ομάδα, είναι ενεργός και απαραίτητος και αυτό είναι και το σημαντικότερο για τους αθλητές με αναπηρία».
 
Ο προπονητής Alfredo Alvarez από τη Σουηδία  ευχαρίστησε για τη τριήμερη διοργάνωση και δήλωσε «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία να συναντήσω όλους τους παίκτες και πάλι! Αυτό που με εξέπληξε είναι πόσο πολύ βελτιώθηκαν αλλά και πόσο μεγάλωσε ο αριθμός αθλητών».
 
 Στην λαμπρή εκδήλωση παρευρέθησαν η αντιπροσωπεία της εθνικής ομάδας Rugby, καθώς και η Σοφία Μπελόκα, Ελληνίδα classifier και διαιτητής του Rugby με αναπηρικό αμαξίδιο. Επίσης τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ο Αντιδήμαροχος Ιλίου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος δοκίμασε και ο ίδιος αγωνιστικό αμαξίδιο και με τη βοήθεια εθελοντών γνώρισε βιωματικά το νέο άθλημα και κατ' ευχαριστήθηκε την ελευθερία κινήσεων που του έδινε το άδειο γήπεδο.

 
Από τυς εμψυχωτές της ομάδας, ο αθλητής Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας μας εξηγεί: «Το Rugby σε αμαξίδιο παίζεται σε γήπεδο Μπάσκετ και η μπάλα είναι ειδική, μοιάζει με αυτή του Βόλεϊ. Κάθε ομάδα έχει τέσσερεις παίκτες, με διαφορετικό βαθμό ικανότητας κάθε ένας. Η ομάδα κρίνεται από το άθροισμα του βαθμού ικανότητας όλων. Τα αμαξίδια, διαφορετικά από τα συνηθισμένα, διακρίνονται σε αμυντικά και επιθετικά. Τα αμυντικά αμαξίδια φέρουν επιπρόσθετα και ένα γάντζο. Για να σημειωθεί γκολ πρέπει και η μπάλα και ο παίκτης και το αμαξίδιό του να περάσουν τη γραμμή του τέρματος! Εκεί γίνονται ομηρικές μάχες αφού οι αντίπαλοι αμυντικοί πέφτουν ολόκληροι μαζί με το αμαξίδιο τους πάνω στους επιθετικούς παίκτες για να τους ανακόψουν»!
 
Αθόρυβη μα πολύτιμη συμπαραστάτρια εδώ και ένα χρόνο, η εθελόντρια Θάλεια Κιούση μιλά στο «Με Άλλα Μάτια» γι’αυτή τη σημαντική προσπάθεια που στόχο έχει να βγάλει τους τετραπληγικούς από τα σπίτια τους: «Στο γήπεδο είναι το μόνο μέρος που ο τετραπληγικός χρησιμοποιεί άφοβα το αναπηρικό του αμαξίδιο ως μέρος του σώματός του. Πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για να μεταφέρουμε τους αθλητές στα αμαξίδιά τους, να τους φοράμε τα ειδικά γάντια που χρειάζονται, να τους σηκώνουμε από τις μάχες σώμα με σώμα στον αγωνιστικό χώρο. Δε μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά μας πέρυσι όταν στην Ιταλία ένα τσούρμο φίλοι και μια παρέα εθελοντών πήγαμε και πήραμε Ευρωπαϊκό κύπελλο από το πουθενά! Πρόσφατα έπιασα δουλειά και στενοχωριέμαι που δε μπορώ να είμαι και τις δύο φορές τη βδομάδα στις προπονήσεις των παιδιών. Συχνά κρυφά μέσα μου θέλω να μη συμπληρώνεται κάποια ομάδα σε κάποια προπόνηση για να δεθώ στο καρότσι και να μπω να παίξω εγώ»!
 
Τις προσπάθειες των αθλητών στηρίζει με χορηγία της και η Τράπεζα "HSBC"
 
Στοιχεία επικοινωνίας:
Δούρειος Ίππος: wheelchairrugbyhellas@gmail.com , τηλ.  69 49 86 90 18
Άλλη Όψη:  www.alli-opsi.gr  info@alli-opsi.gr , τηλ. 69 36 17 49 17
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου