meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ "ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ" ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

 
Το κλάμα μπορεί να είναι ένα παράθυρο στον εγκέφαλο, κατά τους επιστήμονες. Με δεδομένο ότι μεγαλύτερα άτομα με αυτισμό παράγουν ασυνήθεις ήχους, ίσως και οι ήχοι που παράγουν τα βρέφη οδηγήσουν σε πρώιμη διάγνωση του αυτισμού.
 
Οι γονείς συνδέουν το κλάμα του μωρού με την πείνα, τον πόνο ή την ενόχληση, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν ότι κρύβει πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία του βρέφους.
 
 
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Brown και το νοσοκομείο Γυναικών και Βρεφών του Rhode Island ανέπτυξαν ένα ηλεκτρονικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναλύσει το κλάμα του μωρού.
 
Μέσω του υπολογιστή, λοιπόν, θα είναι δυνατόν να εντοπιστούν τα παιδιά με νευρολογικά προβλήμτα ή αναπτυξιακές δυσλειτουργίες. Εκτιμούν ότι μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στον εντοπισμό αυτισμού στα βρέφη.
 
Όπως αναφέρουν, οι ερευνητές, υπάρχουν πολλές παθήσεις που μπορούν να εκδηλωθούν με διαφορές στην ακουστική κλάματος.
 
Το σύστημα αυτό συνυπολογίζει 80 διαφορετικές παραμέτρους, καθεμία από τις οποίες μπορεί να κρύβει στοιχεία για την υγέία του μωρού.
 
Το κλάμα μπορεί να είναι ένα παράθυρο στον εγκέφαλο, κατά τους επιστήμονες. Με δεδομένο ότι τα μεγαλύτερα άτομα με αυτισμό παράγουν ασυνήθεις ήχους, ίσως και οι ήχοι που παράγουν τα βρέφη οδηγήσουν σε πρώιμη διάγνωση του αυτισμού.
 
Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου