meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ"!

Καυστικός και Καταιγιστικός ο Γιάννης Ζουγανέλης στην εκπομπή «Με άλλα Μάτια»

Ακόμα μια Κυριακή στο «This is Radio» και στην εκπομπή «Με άλλα Μάτια», με τους Βαγγέλη Αυγουλά και Ελεάννα Φίλιου, με προσκεκλημένο τον Γιάννη Ζουγανέλη.
Καταιγιστικός, ευθύς, ουσιαστικός, πολιτικοποιημένος, απολαυστικός, ειλικρινής, ευαισθητοποιημένος, αληθινός, θερμός, είναι λίγα από τα επίθετα με τα οποία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την προσωπικότητα που ονομάζεται Γιάννης Ζουγανέλης!

Σαφώς και είναι ευαισθητοποιημένος, καθώς οι γονείς του ήταν κωφάλαλοι, παρ’ όλ’ αυτά όπως και ο ίδιος δηλώνει δεν του έλειψε τίποτα και είχε μια ευχάριστη ζωή. Οι γονείς του δεν είχαν την ανάλογη περίθαλψη και προστασία από το Κράτος, όπως θα έπρεπε, ωστόσο από μόνοι τους προσπάθησαν να μορφωθούν και συνάμα να δουλέψουν προκειμένου να ζήσουν και βεβαίως να μη στερήσουν κάτι από το παιδί τους…

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλώντας για τη δυσοίωνη κατάσταση που περνάει η χώρα μας δήλωσε:  «Εγώ πιστεύω ότι σ’ αυτή την εποχή το μόνο που μας σώζει είναι να μπούμε στη διαδικασία της άμεσης δημιουργίας». Και σε ερώτηση αν χρειάζεται και άμεση Δημοκρατία στη χώρα μας, είπε ότι στις μέρες μας δεν υπάρχει Δημοκρατία, παρόλο που η Δημοκρατία γεννήθηκε σ’ αυτή τη χώρα, δυστυχώς στην εποχή μας δεν υπάρχει αυτή η ελευθερία διακίνησης δημοκρατικών ιδεών και ότι γι’ αυτό που συμβαίνει έχουμε ευθύνες σαφώς όλοι μας.

Μας μίλησε για τα επαγγελματικά του σχέδια και ότι ετοιμάζει μια ταινία η οποία θα προβάλει τη διαφορετικότητα, άτομα δηλαδή τα οποία έχουν κάποια εξωτερική δυσμορφία, και μέσα από αυτή την ταινία θα αναδειχθεί η ευφυΐα τους, κάτι που εμείς οι αρτιμελείς δύσκολα μπορούμε να αναπτύξουμε… “Είναι σοκαριστικό το ότι αηδιάζουμε να γνωρίσουμε το Διαφορετικό μένοντας στην πρώτη ματιά και μπορεί έτσι να πετάμε μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν ανεπανάληπτο ψυχικό πλούτο», μας είπε.

Στη συνέχεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και σε διάφορα δημοσιεύματα τα οποία τον κατηγορούσαν αδίκως, και εμείς με τη σειρά μας του θέσαμε την ερώτηση εάν κάποια στιγμή έχει πει ότι τα παρατάω και θα αποσυρθώ από το «χώρο». Η απάντηση του ήταν αρνητική και συνέχισε λέγοντας ότι όλα όσα έχει κατακτήσει είναι μέσα από προσωπικό αγώνα και εν συνεχεία μας εξομολογήθηκε ότι για να συνεχίσει αντλεί δύναμη μέσα από τη γνώση, τα παιδιά, τη ψυχή των ανθρώπων, τις καθαρές συνειδήσεις, τον ήλιο και σαφώς μέσα από την καθημερινότητα. Επιπλέον, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο γεγονός ότι αρκετά άτομα φεύγουν στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν μια δουλειά και να ζήσουν αξιοπρεπώς, καθώς στη χώρα μας η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στα ύψη. Ο Γιάννης Ζουγανέλης επιμένει ότι «Μένουμε Ελλάδα και ενεργούμε», βεβαίως και δεν κατηγορεί τους ανθρώπους που φεύγουν, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να μείνουμε εδώ, να παλέψουμε και να μην αφήσουμε τη χώρα μας στους Ελλαδίτες, σ’ αυτούς δηλαδή που απλά κατοικούν – μένουν στην Ελλάδα και στους πολιτικούς που έχουν φέρει τη χώρα μας σ’ αυτή την κατάσταση.

Επίσης, αναφέρθηκε και σε διάφορους συναδέλφους του οι οποίοι αναμείχθηκαν με την πολιτική, να τονίσουμε ότι και του ίδιου του έχουν κάνει αρκετές προτάσεις αλλά δεν δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτικής, καθώς πιστεύει ότι είναι προτιμότερο να μείνεις στο «πόστο» σου και να πολεμήσεις για τη Δημοκρατία, για την Ισότητα, για την Αλληλεγγύη, για τη Συνύπαρξη, για την Αγάπη!

Παράλληλα, ευχήθηκε καλή επιτυχία και στη συνέχεια της πορείας του στον νεαρό του φίλο, Αντιδήμαρχο Ιλίου Βαγγέλη Αυγουλά, τον οποίο μας αποκάλυψε ότι εμπιστεύεται και για αρκετές νομικές του υποθέσεις, την ίδια στιγμή που κολλημένα μυαλά βάζουν εμπόδια στους ελάχιστους τυφλούς μάχιμους δικηγόρους που προσπαθούν να επιβιώσουν στη ζούγκλα του ελεύθερου επαγγέλματος πανελλαδικά.

Επιπλέον, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη κόρη του και στα βήματα της στο χώρο της μουσικής. Είναι πολύ ικανοποιημένος που η κόρη του είναι μια ξεχωριστή οντότητα και συνάμα μια προσωπικότητα και χαίρεται που έχει κάνει τόσα σημαντικά βήματα στη μουσική σκηνή. Σ’ αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι ο Γιάννης Ζουγανέλης καυτηρίασε και τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη δισκογραφία, η οποία βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση αλλά ευτυχώς διακρίνεται μια δημιουργικότητα και μέσα από τις εφημερίδες (που προωθούν τα cd των καλλιτεχνών) κάπως σώζεται η κατάσταση… Επίσης, αναφέρθηκε και στον τελευταίο του δίσκο που ονομάζεται «Με γειά το κούρεμα» ενώ τον επόμενο δίσκο που ετοιμάζει και που πρώτα ανακοίνωσε στο «This is Radio» και στην εκπομπή «Με άλλα Μάτια» λέγεται «Dealer, Killer & ΣΙΑ» σε στίχους και ποίηση του Κ.Χειμίρη και πρόκειται να κυκλοφορήσει μαζί με γνωστή εφημερίδα.

Τέλος, μας εκμυστηρεύτηκε ότι ηρεμεί όταν ασχολείται με τα λουλούδια του, τη θάλασσα και με τα ζώα του (έχει δύο σκυλάκια αλλά και περίπου 50 πουλάκια…) και μας συμβούλεψε ότι πρέπει όλα τα Ωχ! να τα κάνουμε Αχ! προκειμένου να επιβιώσουμε σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου