meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΣΤΙΧΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ.


ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

Αριθμ. Πρωτ.: 27
Ίλιον, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013
Προς τους
Φοιτητές - τριες
και τους Μαθητές - τριες των Γυμνασίων και Λυκείων
της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Αγαπητά μου παιδιά,
Νέοι και νέες της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας,
 
Η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως έχοντας ως πρώτιστο ενδιαφέρον το έργο της νεότητος, διοργανώνει κατά το τρέχον εκκλησιαστικό έτος 2012 - 2013, Διαγωνισμό Σύνθεσης, Στίχου και Ερμηνείας Τραγουδιού με γενικό τίτλο: ''Να μοιράσουμε τη ζωή μας ο ένας στον άλλο''.
 
Ο Διαγωνισμός αφορά:
 
α. Σε φοιτητές - τριες και μαθητές - τριες των Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι τυγχάνουν κάτοικοι των δήμων και κοινοτήτων, που περιλαμβάνονται στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως, δηλαδή: Πετρούπολη, Ίλιον, Καματερό, Άνω Λιόσια, Ζωφριά, Ζεφύρι, Φυλή, Αχαρναί, Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό, Βαρυμπόμπη, Κρυονέρι, Αφίδναι, Αυλώνας, Άγιοι Ανάργυροι και
 
β. Σε μαθητές - τριες, που φοιτούν στα εκπαιδευτήρια της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας.
 
Στοχοθεσία του διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί είναι:
 
α. Να αναδειχθούν τα μουσικά χαρίσματα των νέων μας,
 
β. Να γίνει η Τοπική Εκκλησία κοινός τόπος επικοινωνίας, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων της μαθητιώσης και φοιτώσης νεολαίας,
 
γ. Στα πλαίσια του προαναφερομένου γενικού τίτλου να εκφράσουν οι νέοι μας μουσικά, όσα αισθάνονται να διαδραματίζονται στο σύγχρονο κοινωνικό τους περίγυρο και να μιλήσουν ελεύθερα για εκείνα, που προσμένουν από την Πολιτεία και την Εκκλησία (υπότιτλο - κείμενο, λέξεις κλειδιά και τυχόν επεξηγήσεις παραθέτουμε στα επισυναπτόμενα ειδικά φυλλάδια)
 
δ. Να βραβευθούν οι νικητές του διαγωνισμού με χρηματικό έπαθλο το οποίο ορίζεται: για τον πρώτο νικητή σε ποσό ύψους 500 ευρώ, για το δεύτερο στα 350 ευρώ και για τον τρίτο στα 200 ευρώ.
 
Τις συμμετοχές για το διαγωνισμό μπορείτε να καταθέσετε στο Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως (Αγίου Γεωργίου 5, Τ.Κ. 134 51 Καματερό, Αττικής - 2ος όροφος) καθημερινά 10:00 π.μ. - 12:00 το μεσημέρι, μέχρι και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, αφού συμπληρώσετε το επισυναπρόμενο έντυπο συμμετοχής.
Μέχρι δε, το τέλος Μαρτίου 2013 πρέπει να αποστείλετε εγγράφως το κείμενο του τραγουδιού και σε ηλεκτρονική μορφή το clip με τη μουσική εκτέλεσή του.
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τον τρόπο διεξαγωγής του, μπορείτε να απευθύνεστε στον π. Αναστάσιο Μπαστούνη στα τηλέφωνα της Ιεράς Μητροπόλεως 2102388398, εσωτ. 4, τις ημέρες και ώρες που προαναφέραμε.
Αναμένοντας με χαρά την ανταπόκρισή σας, ευχόμενος Καλή και Ευλογημένη Χρονιά και καλή πρόοδο στα μαθήματα και τις σπουδές σας,
 
Διατελώ
Μετά πατρικών ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗς
Ο Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως
ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ
 
 
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ,
ΣΤΙΧΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
 
Γενικός Τίτλος Διαγωνισμού:
''Να μοιράσουμε τη ζωή μας ο ένας στον άλλο''.
 
Υπότιτλος - Κείμενο συναφές που διερμηνεύει το γενικό τίτλο:
''Να απομακρύνουμε λίγο το μυαλό μας από τις δυσκολίες της καθημερινότητας για να δούμε πως θα τις ξεπεράσουμε. Να πάρουμε ο ένας από τον άλλο εκείνο το κομμάτι της ζωής που απευθύνεται σε εμάς και να δώσουμε εμείς στον άλλο εκείνο το κομμάτι της ζωής μας που αναλογεί σε εκείνον. Και τότε οι αντιθέσεις θα τελειώσουν. Και τότε πλούσιοι και φτωχοί, άρχοντες και αρχόμενοι, άνδρες και γυναίκες, ημεδαποί και αλλοδαποί μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, θα αντιληφθούμε ότι όλοι μας βρισκόμαστε στην αγκαλιά του Θεού. Μόνο που για να είμαστε εκεί, πρέπει ο καθένας μας να αντικρύσει στα μάτια τον άλλον, ο καθένας μας να απλώσει το χέρι του για να αγγίξει το χέρι του άλλου, ο καθένας μας να αντιληφθεί τον άλλο σαν κομμάτι από τον εαυτό του, να πονέσει και να χαρεί μαζί του. Και τότε όλοι μας θα αντιληφθούμε το λόγο για τον για τον οποίο σαρκώθηκε ο Χριστός. Για να ζήσουμε όλοι και για κάτι ακόμα περισσότερο''.
Απόσπασμα από ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρου.
 
 
Λέξεις και φράσεις κλειδιά:
Αδελφοσύνη - Συναδελφικότητα - Αλληλεγγύη
Συνεργασία - Φιλάδελφος - Αλτρουϊσμός - Θάρρος
Κοινωνία - Αγάπη - Επικοινωνία
Πρόσωπο - Άτομο - Άνοιγμα - Δόσιμο - Υπέρβαση του εγώ
Συν+πάσχω - Συν+χαίρω - Συν+χωρώ (παράβαλε: συμπάσχω - συγχαίρω - συγχωρώ)
Εγκολπούμαι τα προβλήματα του άλλου
Κοινωνώ με τον πόνο του πλησίον μου
Υπέρβαση της καθημερινότητας
Ενανθρώπιση - Σάρκωση του Θεού
''Έγινε ο άνθρωπος για να κάνει τον άνθρωπο Θεό'' Μ. Αθανάσιος
''Επείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και με ξεδιψάσατε, ήμουν ξένος και με φιλοξενήσατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και με επισκεφθήκατε, φυλακισμένος και ήρθατε κοντά μου'' Από το Ευαγγέλιο της Μελλούσης Κρίσεως - την Κυριακή των Απόκρεω.
''Αγαπάτε αλλήλους'' Ιησούς Χριστός
Συνάνθρωπος - ευσπλαχνία - συναντίληψη
Προσφορά - ''δούναι και λαβείν'' - διανέμω
Ένδεια - πτωχεία - ανασφάλεια
Πόλωση - Απομόνωση - Αποξένωση
Ανταγωνισμός - Ανάδελφος - ρατσισμός
Μοναξιά - μόνωση - απάνθρωπος - απόκληρος
 


1 σχόλιο:

  1. Αν περιμένετε μ' αυτόν τον τρόπο να προσελκύσετε τη νεολαία στην Εκκλησία, λυπάμαι πολύ αλλά κάνετε μεγάλο λάθος! Η νεολαία μας θέλει το παράδειγμά σας και αγία ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή