meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση διαπιστώνει ότι, η σημερινή τριμερής κυβέρνηση με την εμμονή της για βίαιη επιβολή επαχθών και αντιλαϊκών μέτρων που πλήττουν βάναυσα τις κατακτήσεις και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και που υλοποιούνται με τις γνωστές αντιδραστικές ρήτρες αυτόματης διόρθωσης σε περιπτώσεις απόκλισης από τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς στόχους που συνεχώς διαμορφώνει και αυξάνει η Τρόικα, και που σκοπεύουν στην ενίσχυση του νομικού πλαισίου εφαρμογής του αποκαλούμενου Μνημονίου 3, διαλύει το κράτος πρόνοιας, αποσταθεροποιεί την κοινωνία και βυθίζει στην εξαθλίωση τους πολίτες αυτής της χώρας.
  
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ:

Στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις προσωπικού στους ΟΤΑ. Οι μειώσεις και οι απολύσεις του προσωπικού των ΟΤΑ θα έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση και κατάργηση των παρεχομένων υπηρεσιών (Κοινωνικών παρεμβάσεων -Πολιτισμού- Βελτίωση περιβάλλοντος κ.λ.π.).
2. Στη σύσταση του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας» του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο θα του δίνει την δυνατότητα ελέγχου της εφαρμογής του προϋπολογισμού των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων.
     Η ύπαρξη απόκλισης άνω του 10% από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή υποχρεωτικής διόρθωσης της απόκλισης, που θα γίνει εις βάρος των δημοτών με αυξήσεις τελών και επιπλέον δημοτικούς φόρους.
 3. Στις μεγάλες αυξήσεις, σε τοπικό επίπεδο, των κρατικών φόρων για να χρηματοδοτούνται οι ΟΤΑ και οι Περιφέρειες.
 4. Στον περιορισμό των Δημοτικών δαπανών και στην απαγόρευση κάθε κοινωφελούς έργου  και παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
 5. Στην δημιουργία του Ειδικού Ταμείου, για την εκποίηση της Κρατικής και Δημοτικής περιουσίας που θα εξυπηρετήσει το Κρατικό Χρέος.
 6.  Στην επιβολή νέων χαρατσιών μέσω ΤΑΠ.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συντάσσεται με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και με όλο τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ στον ΑΓΩΝΑ του ενάντια στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τις όποιες πολιτικές τα αναπαραγάγουν.
Θα παρέχει πολιτική και νομική κάλυψη των υπηρεσιακών παραγόντων σε περίπτωση που απειληθούν με κυρώσεις στην άρνηση παροχής στοιχείων των εργαζομένων.»

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
Στο ΥΠΕΣ
Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Στο Internet
Στον Τοπικό Τύπο

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Κουκουβίνος Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου