meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ILION.GR ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ


ΤΟ ILION.GR ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

Κανείς Αποκομμένος Από Την Πληροφόρηση!

            Ο Δήμος Ιλίου έχει τη χαρά να παρέχει από αρχές του έτους τη δυνατότητα τηλεανάγνωσης της ιστοσελίδας του www.ilion.gr , μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας  “Callingweb”, που σας απαντά στο τηλέφωνο 2108610100!

Έχοντας σαν βασική αρχή τη διαφάνεια και λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανάγκη για πρόσβαση στην πληροφορία είναι αναυθαίρετο δικαίωμα όλων, ο Δήμος Ιλίου προχώρησε στη συνεργασία με το Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών και την E-rhetor, τοποθετώντας το www.ilion.gr στην πρωτοποριακή πλατφόρμα τηλεανάγνωσης Callingweb. Χωρίς υπολογιστή και internet, μόνο με ένα απλό τηλεφώνημα, από τις 12/1/2012, μπορείτε να καλείτε τον τηλεφωνικό αριθμό του Callingweb 2108610100 και περιμένοντας να εισέλθετε στην περιοχή ελεύθερης πρόσβασης, ζητάτε φωνητικά να ακούσετε τι είναι δημοσιευμένο στο ilion.gr
Και ο τηλεαναγνώστης σας διαβάζει αυτόματα την ιστοσελίδα του Δήμου Ιλίου! Η χρέωση είναι αστική και η διάρκεια κάθε κλήσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 30 λεπτά.

            «Ως Δήμος αποφασίσαμε να στηρίξουμε την πρωτοποριακή αυτή πλατφόρμα από τα πρώτα της βήματα, διότι μεταξύ άλλων το Callingweb αποτελεί υπηρεσία που σχεδιάστηκε και υλοποιείται κατά κύριο λόγο από τυφλούς χρήστες και προγραμματιστές υπολογιστών κάποιοι εκ των οποίων κατοικούν και στο Ίλιον! Η βαθιά διαχρονική πίστη της Δημοτικής Αρχής στη Διαφάνεια αλλά και η σαφή προτεραιότητα που έχουμε δώσει παρά την οικονομική κρίση στην Κοινωνική μας Πολιτική, επιτάσσουν ο Δήμος να είναι ανοιχτό βιβλίο που να μπορεί να το συμβουλευτεί, να το διαβάσει και να το ελέγξει ο κάθε πολίτης χωρίς καμία εξαίρεση», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος.

«Πρόκειται για μια καινοτόμα υπηρεσία ενημέρωσης και πρόσβασης που παρέχει ο Δήμος Ιλίου για το ilion.gr σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών, προς όφελος κινητικά αναπήρων, τυφλών, αμβλυώπων, δυσλεκτικών, αλλοδαπών, υπερηλίκων, τεχνολογικά αναλφάβητων, καθώς και κάθε άλλης ομάδας που εξ αιτίας οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας δε δύναται να έχει πληροφόρηση μέσω Διαδικτύου για τις κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, επιμορφωτικές και άλλες δράσεις του Δήμου μας», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βαγγέλης Αυγουλάς.

Κάντε λοιπόν «κλικ» στο 2108610100 και ακούστε καθημερινά τι έχει να σας πει το www.ilion.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου