meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22/06/2012

ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ
Κινητή Μονάδα Street Work 
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών στο Δήμο Ιλίου
26 και 29 Ιουνίου 2012
                       
Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ είναι ένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί από το 1995 με κύριο στόχο τη μείωση βλάβης από την χρήση εξαρτητικών ουσιών σε ενεργούς χρήστες, που είναι αποκομμένοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες και υποστηρικτικά δίκτυα. Έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο δίκτυο υπηρεσιών μέσω του οποίου έρχεται σε επαφή με εξαρτημένα άτομα αλλά και τις οικογένειες τους.
Η Κινητή Μονάδα Street Work,  λειτουργεί με στόχο την υποστήριξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής του εξαρτημένου, με τρόπο που σέβεται απόλυτα την μοναδικότητα του και τις ιδιαίτερες ανάγκες του.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, διοργανώνονται σε κεντρικά σημεία του Δήμου Ιλίου, ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Τρίτη 26 Ιουνίου

Η νέα δομή του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ στο Δήμο Ιλίου (Αθηνάς 47που υποστηρίζει χρήστες, οικογένειες, μετανάστες και γενικότερα ευάλωτες ομάδες, θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό, από τις 11:00πμ έως τις 19:00μμ, παρέχοντας υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό (κατοίκους, χρήστες, γονείς) και  διανομή έντυπου υλικού σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ και το ΚΕΘΕΑ MOSAIC.
Τις ίδιες ώρες, δύο τηλεφωνικές γραμμές (210-2630454 & 6948808514) θα εξυπηρετούν τον κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ η Κινητή Μονάδα Street Work, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Ιλίου, ενημερώνοντας το κοινό και διανέμοντας έντυπο υλικό.
Παρασκευή 29 Ιουνίου 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών θα γίνει  προβολή μικρού μήκους ταινίας με θέμα την απεξάρτηση στον δημοτικό κινηματογράφο του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανουρίου 99) του Δήμου Ιλίου, θα ακολουθήσει συζήτηση, παράλληλη ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ M
OSAIC και το Δήμο Ιλίου.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια μας να βρεθούμε όσο πιο κοντά γίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.



ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ KENTΡΟ ΧΡΗΣΤΩΝ
ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ
ΑΘΗΝΑΣ 47 ΙΛΙΟΝ
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 2630454, 6948808514


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου