meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"-ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"
Αυγά-μάτια..και όχι μόνο..!


Αισθήσεις 5, 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες! Και επειδή δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα,
θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές.
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και
επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα
για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό
μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις
και πείτε μου!
Σχόλια πάντα επιτρέπονται και επιζητούνται!
Και θα τα λέμε από δω κάθε Κυριακή, μέρα που μας αφήνει συνήθως λίγο παραπάνω χρόνο να ασχοληθούμε με την κουζίνα από μεράκι και όχι για αγγαρεία! Ευχαριστώ τον Βαγγέλη για το βήμα που μου δίνει και μέσα από μαγειρικά κόλπα, πάμε να δούμε τη γεύση και τη μαγειρική "Με Άλλα Μάτια"!!!


Ο Απρίλης έχει τη δροσιά και ο Μάης τα λουλούδια!

Καλό μήνα φίλοι μου και καλά μαγειρέματα! Έχει ξεκινήσει σιγά σιγά η άνοιξη όπως μας δείχνει ο καιρός αλλά η καρδιά μας περιμένει πως και πως το καλοκαίρι! Έχουμε όλοι μας ανάγκη από ζεστασιά και από χαλαρότητα. Λοιπόν σας έχω μια συνταγούλα με το αγαπημένο ουζάκι που είναι η πιο πιστή συντροφιά μας το καλοκαιράκι… Παρέα όσο μαγειρεύεται σας κάνει το εξής τραγουδάκι…
Ούζο όταν πιεις γίνεσαι ευθύς, βασιλιάς, δικτάτορας, θεός και κοσμοκράτορας κι αν το καλοπιείς βρε θα ευφρανθείς κι όλα μες το κόσμο ρόδινα θε να τα δεις..Δική μου είναι η Ελλάς που στην κατάντια της γελάς της λείπει το ένα της ποδάρι που της το κλέψανε στο ζάρι…


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ!

(ΜΕ ΟΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ)

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά(ότι σχέδιο θέλετε)

1 κρεμμυδάκι

1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
250γρ φέτα

Ελιές
1 μικρό μπουκαλάκι ούζο

Αλάτι,πιπέρι
Λίγο βούτυρο


Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με βούτυρο. Ξεκινάμε με την σάλτσα μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τις ελιές στα 2 (προτιμήστε τις ελιές χωρίς κουκούτσι για να είναι πιο εύκολο). Θρυμματίζουμε την φέτα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, και τις ελιές λιγάκι. Σβήνουμε με ούζο (1 σφηνάκι ούζο για 1 μερίδα) και μόλις εξατμισθεί το μισό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά. Όταν αρχίσει η σάλτσα να δένει ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο αντίστοιχα για κάθε μερίδα και τα μακαρόνια και αφήνουμε να δέσουν. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλατάκι. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ουζάκι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου