meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

"SMART GUIDE": ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος ανακοινώνει την παραγωγή και διάθεση του "Smart Guide", μίας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής πολλαπλών λειτουργιών  για άτομα με προβλήματα  όρασης. Η συμβολή της στην μείωση των κινδύνων και στην ανεξαρτησία στην μετακίνηση  και κοινωνική και επαγγελματική ζωή των ατόμων με προβλήματα όρασης είναι σπουδαία, καθώς λειτουργεί συμπληρωματικά με το λευκό μπαστούνι, σημείο αναφοράς για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί μια συσκευή πλοήγησης βάσει αισθητήρων υπερήχων, εμπνευστής και σχεδιαστής της οποίας είναι ο Δ/ντής του Φάρου Τυφλών, κος Καρκούλιας, τυφλός ο ίδιος. Μια από τις κυριότερες λειτουργίες της είναι η ανίχνευση εμποδίων και κενών στον χώρο, σε απόσταση 0,10 m-4,00 m από τον χρήστη και η σχετική ειδοποίηση μέσω ηχητικού σήματος ή δόνησης. Επίσης μπορεί να ενημερώνει για την ύπαρξη φωτισμού και έντασης αυτού, για την κατάσταση ενδεικτικών λυχνιών σε συσκευές, αλλά και για την στάθμη υγρών σε δοχεία, κατόπιν σύνδεσης εξωτερικών αισθητήρων.

Η μοναδικότητά του έγκειται στο ότι παράγεται στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, που απασχολεί τυφλούς και μερικώς βλέποντες εργαζόμενους, αποτελώντας ένα εξειδικευμένο εγχώριο προϊόν υψηλής ποιότητας, πολύ πιο οικονομικό από ανταγωνιστικά προϊόντα του εξωτερικού. Η παραγωγή του συμβάλλει επίσης σημαντικά στην βιώσιμη ανάπτυξη των Εργαστηρίων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τυφλών και μερικώς βλεπόντων εργατών, μοναδική συνθήκη σε όλη την Ελλάδα.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας χρηματοδότησε την παραγωγή του, καθώς το 2015 το Smart Guide αναδείχθηκε μέσα στα τρία βραβευθέντα επιχειρηματικά σχέδια της χρονιάς. Έτσι προέκυψε και η διασύνδεση με την Intracom Τelecom, η οποία απετέλεσε σπουδαίο συνεργάτη και αρωγό στον σχεδιασμό και παραγωγή της συσκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες για την συσκευή και τις οδηγίες χρήσης, μπορείτε να απευθύνεστε στον κύριο Καρκούλια ή στην κυρία Έβερτ, στο 210-9415222 ή 210-9407670 ή να ανατρέξετε στην επίσημη σελίδα του Φορέα στο ακόλουθο link:  https://www.fte.org.gr/index.php/el/2017-05-03-06-29-42/odigeies-xrisis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου