meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΜΕΡΑ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Ο Βαγγέλης με τον Αλέξη Γκλίνο, τη δασκάλα Ειρήνη Γολέγου και τον διευθυντή Βασίλειο Καψαλά

«Μπορούν να δακρύζουν οι τυφλοί αφού δε «δουλεύουν» τα μάτια τους»;

«Πώς ξέρει ένας τυφλός πόσο κάνει αυτό που θέλει να αγοράσει»; «Θα πήγαινε ένας τυφλός στο Survivor»;

Περίπου 150 μαθήτριες και μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Φαλήρου, συνάντησε ο Βαγγέλης Αυγουλάς το πρωί της Τρίτης 9 Μάιου 2017, και συζήτησαν για δύο διδακτικές ώρες για τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Ο νεαρός δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών, ενώ ήταν ευχάριστη έκπληξη οι εύστοχες διαπιστώσεις των αυριανών ενεργών πολιτών της χώρας μας!

Η πρόσκληση στον κ. Αυγουλά έγινε με αφορμή σχετικά μαθήματα στη Γλώσσα της Δ’ Δημοτικού, από τον σύλλογο των δασκάλων του σχολείου και τον Διευθυντή κ. Βασίλειο Καψάλα, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δασκάλα ένταξης του σχολείου κα Γολεγού Ειρήνη.

Δίπλα στο Βαγγέλη Αυγουλά, ο ιστορικός δάσκαλος ένταξης τυφλών μαθητών σε γενικά σχολεία κ. Αλέξης Γκλίνος, μαθητής του οποίου υπήρξε στο Δημοτικό και ο κ. Αυγουλάς. Ο κ. Γκλίνος συντόνισε πολλά βιωματικά παιχνίδια των μαθητών στο προαύλιο του σχολείου, ώστε τα παιδιά διασκεδάζοντας και παίζοντας να έρθουν πιο κοντά στα παραολυμπιακά αθλήματα των τυφλών!

Παράλληλα, οι μαθητές δοκίμασαν να γράψουν στη γραφομηχανή Braille τα ανάγλυφα γράμματα των τυφλών υπό τις οδηγίες του κ. Γκλίνου, ενώ έμαθαν για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού και του σκύλου οδηγού από έναν τυφλό, πώς κάποιος που δε βλέπει μπορεί να ξεχωρίζει τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα κ.α.

εκπαιδευτικά εργαλεία τυφλών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου