meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν οι  ενέργειες της Ομοσπονδίας  Τρίτεκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) για το σημαντικό ζήτημα των τρίτεκνων δικαιούχων κατοικιών του ΟΕΚ αφού οι προσπάθειες απέδωσαν ευνοϊκές ρυθμίσεις  για τα δάνεια του ΟΕΚ. Η σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας  αναφέρει ότι «απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειές μας για ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους τρίτεκνους για τα δάνεια του ΟΕΚ. Ειδικότερα : Νέα υπουργική απόφαση προβλέπει  τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κ.τ.λ.).

Η απόφαση υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και έρχεται σε συνέχεια  προηγούμενης υπουργικής απόφασης  που προέβλεπε τη δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμού του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τ.μ.

Σύμφωνα και με την εφημερίδα «Το Βήμα», Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το 1978 και  οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν».

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας γίνεται μνεία στην αποφασιστική  συμβολή του δικηγόρου –εθελοντή νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας- και τέως αντιδημάρχου Βαγγέλη Αυγουλά,  παιδιού τρίτεκνης οικογένειας, τον οποίο και χαρακτηρίζει  «συνοδοιπόρο για ακόμη μία φορά στις προσπάθειές μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου