meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ!


O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ -Ειδικώς αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο Για άτομα με Ειδικές Ανάγκες- "Η Ελπίδα" και το κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Α.μ.Ε.Α. του Συλλόγου, παρουσίασαν την μουσικο-χορευτική παράσταση που μας ταξίδεψε  σε μια καλοκαιρινή βραδιά του '60 στην Copacabana!

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2016 και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Αποστολόπουλος, ο μεγάλος ευεργέτης του Συλλόγου κ. Σταμάτης Βαζακόπουλος, εκπρόσωποι ΜΜΕ της Δυτικής Αττικής, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων της Δυτικής Αθήνας που υποστηρίζουν το έργο του Συλλόγου, ο Ταμίας της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Χρήστος Κουκουβίνης, ο Αντιπρόεδρος του Τεκτονικού Ιδρύματος κ. Γεώργιος Ματσόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αιγάλεω κα Χρηστόγλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χαϊδαρίου κ. Βορέας, σύσσωμοι το Δ.Σ., οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευόμενοι του Συλλόγου «Η Ελπίδα» και πλήθος κόσμου.




Λίγα λόγια για την παράσταση:

Στα μέσα της δεκαετίας του '60 η Νεολαία αρχίζει σιγά-σιγά να απελευθερώνεται από τους κανόνες του <<καθωσπρεπισμού>> και από τα <<αυστηρά ήθη>> της Εποχής. Είναι η στιγμή που ο άνθρωπος αναζητά και διεκδικεί το δικαίωμα στη Ζωή, την Ελευθερία και την έκφραση!

Σε μια παραλία εκείνης της περιόδου, και ενώ πλησιάζει το δειλινό, παρέες Αγοριών-Κοριτσιών συντροφιά με την ανεμελιά, τον αυθορμητισμό, και τον ρομαντισμό της εποχής, μας ταξίδεψαν νοερά, και με τον ήχο της θάλασσας, σε γνώριμες μουσικοχορευτικές αναμνήσεις...

Η Θεατρική και Χορευτική ομάδα Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες <<Η Ελπίδα>>, δραστηριοποιείται και πάλι φέτος, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, και των Συνεργατών του Κέντρου, οι οποίοι και επιμελήθηκαν την παράσταση. Όλα τα μέλη της Ομάδας των Εκπαιδευομένων, αγαπούν και ενδιαφέρονται για το Θέατρο, το Τραγούδι και τον Χορό, μέσα από το οποίο Ψυχαγωγούνται, Εκπαιδεύονται και Αναπτύσσονται, καθώς η καλλιτεχνική γλώσσα και έκφραση έχει σαν στόχο να διασκεδάσει αλλά και να διδάξει τους συμμετέχοντες.


Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Αικατερίνη Κατσανάκη, ενώ στο τέλος της βραδιάς βραβεύτηκαν οι μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές του Συλλόγου.

Οι εκπαιδευόμενοι έκλεψαν την παράσταση με τη ζωντάνια και το χιούμορ τους, ξεσήκωσαν με το κέφι, το χορό και το τραγούδι τους τον κόσμο και καταχειροκροτούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης!

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Αττικής «Η Ελπίδα» ιδρύθηκε το 1994 με έδρα το περιστέρι, συγκροτήθηκε σε φιλανθρωπικό Σωματείο το 1998 και σε Ειδικώς Αναγνωρισμένο το 2006. Ο Σύλλογος είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Οι πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες του Συλλόγου μα συμπαρασταθεί στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στην περιοχή-κυρίως- της υποβαθμισμένης Δυτικής Αττικής, και η συνεργασία του με στελέχη του υπουργείου Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και τη Νομαρχία Δυτικής Αθήνας, είχε ως αποτέλεσμα την υλοποίηση ενός πολυετούς οράματος των γονέων και κηδεμόνων του φορέα, που ήταν η αυτόνομη λειτουργία ενός Κέντρου Ημερήσιας Κοινωνικής Φροντίδας και Ειδικής Αγωγής.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Φορέας απευθύνονται σε οικογένειες και λοιπούς κηδεμόνες που έχουν την κηδεμονία ατόμων-ηλικίας 18 ετών και άνω- με αυτισμό, νοητική αναπηρία, Σύνδρομο Down, Μαθησιακές δυσκολίες, Διαταραχές συμπεριφοράς, ψυχιατρικές διαταραχές, Αναπτυξιακή καθυστέρηση, Προβλήματα επικοινωνίας, Εξελικτικές διαταραχές και Αισθητηριακές διαταραχές.

Η φιλοσοφία της λειτουργίας του Κέντρου αφορά στην διασφάλιση της συνέχειας της θεραπευτικής φροντίδας των Α.μ.Ε.Α στην κοινότητα, στην δημιουργική απασχόληση, στην αντιμετώπιση των παθολογικών συμπεριφορών και των προβλημάτων της λειτουργικότητας τους και στην σταδιακή ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής τους εξέλιξης, καθώς και της προσαρμογής και ένταξης τους στην κοινωνία.


«Η ΕΛΠΙΔΑ»
ΕΔΡΑ: Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Περιστέρι
Τηλ. 210 5751185 κιν. 6981313930-31
ΑΦΜ: 090143486, Δ.Ο.Υ,Β’ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ.: 164/296059-14 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ.: 0895617-40/7 MARFIN EGNATIA BANK

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: (ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Θ.Χ.Π.Δ.Α)
Στρ/γού Σίμωνος Θεολόγου 11, Αφαία, Χαϊδάρι
Τηλ. 210 5580429, Φαξ: 210 5580484

[οι φωτογραφίες δημοσιεύονται χωρίς επεξεργασία, κατόπιν εγκρίσεως του Δ.Σ. του φορέα]

Διαβάστε επίσης: 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου