meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

"ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ": ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ "11525" ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελεί μια ομπρέλα 10 Φορέων Παιδικής Προστασίας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Μαζί, οι 10 φορείς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 10.000 παιδιά ετησίως. Ενημέρωση για τη γραμμή «Μαζί για το παιδί» 115 25: Πανελλαδική Γραμμή και Συμβουλευτικό Κέντρο για μητέρες, γονείς, παιδιά κι εφήβους.

Αγαπητοί φίλοι,

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελεί μια ομπρέλα 10 Φορέων Παιδικής Προστασίας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Μαζί, οι 10 φορείς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 10.000 παιδιά ετησίως.

Λειτουργώντας από τον Φεβρουάριο 2009 και έχοντας λάβει περισσότερες από 35.000 κλήσεις, η Πανελλαδική Γραμμή «115 25» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει καθημερινά, 09.00-21.00, δωρεάν συμβουλευτική από ειδικούς για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή έφηβος, παραπέμπει περιστατικά σε άλλους φορείς, λαμβάνει καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων, και ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για τα 10 μέλη και τις δράσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Η χρέωση της κλήσης από σταθερό ΟΤΕ είναι μόνο μία αστική μονάδα ανεξαρτήτως χρόνου ομιλίας και περιοχής.

Ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, η Ένωση επέκτεινε τις υπηρεσίες που παρέχει μέσω της Πανελλαδικής Γραμμής «115 25», δημιουργώντας ένα εξειδικευμένο Συμβουλευτικό παιδιά, εφήβους και γονείς, το οποίο στεγάζεται από τον Ιανουάριο 2015 στο «Κέντρο Αλληλεγγύης» του Δήμου Αθηναίων (Παλαιό Φρουραρχείο, έναντι Μετρό Στ. Λαρίσης) με πρωτοβουλία του οργανισμού SolidarityNow.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί καθημερινά 09.00-21.00 και διοργανώνει δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και Ομάδες Γονέων, καθώς και οικογενειακές και ατομικές συνεδρίες σε γονείς, παιδιά και εφήβους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, εκπαίδευση, καθοδήγηση και ψυχο-συναισθηματική στήριξη, πάνω σε καθημερινά θέματα που αντιμετωπίζει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό κάθε οικογένεια. Παράλληλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο, σε συνεργασία με τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων, διεξάγει παρουσιάσεις και σεμινάρια στους χώρους των σχολείων της Αττικής.

Ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τους ειδικά εκπαιδευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγους και Ψυχοθεραπευτές μας είναι: η ψυχική υγεία των παιδιών, οι σχέσεις τους με την οικογένειά τους, η άσκηση βίας στην οικογένεια ή στο σχολείο, οι διαπροσωπικές τους σχέσεις, τα προβλήματα των παιδιών που σχετίζονται με το σχολείο, και οτιδήποτε άλλο αφορά τον κόσμο των ανηλίκων.

Θα σας ήμασταν υπόχρεοι εφόσον μπορείτε να κοινοποιήσετε με κάθε πρόσφορο μέσο την παρούσα ενημέρωση σε γονείς, παιδιά και εφήβους που πιθανώς χρειάζονται τις δωρεάν κοινωνικές μας υπηρεσίες. Αποτελεί τιμή μας να έχουμε την υποστήριξή σας στην περαιτέρω διάδοση του κοινωνικού μας έργου. Θα είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση, συνάντηση ή πιθανές κοινές δράσεις.

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Η Ομάδα της Γραμμής 11525 & του Συμβουλευτικού Κέντρου για παιδιά, εφήβους και γονείς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

 Γενικές Σημειώσεις:

1. Το Κέντρο Αλληλεγγύης στην Αθήνα προσφέρει χώρο λειτουργίας σε νέες και υφιστάμενες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, διευκολύνοντας συνεργατικές λύσεις σε επίπεδο κοινοτήτων για επείγοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Το Κέντρο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των Open Society Foundations και του SolidarityNow, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την οικονομική βοήθεια του European Economic AreaGrants, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο 2014. Το Κέντρο στεγάζεται στον πρώτο όροφο του ιστορικού κτιρίου του παλαιού Φρουραρχείου στην Αθήνα (Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, έναντι Σταθμού Λαρίσης), ο οποίος έχει παραχωρηθεί για αυτόν τον σκοπό από το Δήμο Αθηναίων, ενώ την πλήρη ανακαίνιση των χώρων που φιλοξενούν τις υπηρεσίες του Κέντρου ανέλαβε το SolidarityNow.

2. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ένωση 10 μη-κερδοσκοπικών Οργανισμών που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδοοικογενειακή βία, τις χρόνιες ασθένειες, τις διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες, και την ασθένεια ή τον θάνατο κάποιου μέλους της οικογένειάς τους. Η Ένωση ενημερώνει κι ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά, ενώ παράλληλα παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη.

Περισσότερες πληροφορίες για σεμινάρια, συνεδρίες και Ομάδες Γονέων:
Τηλ. 11525
Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 09.00-21.00.
grammi@mazigiatopaidi.gr

Έδρα Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»: Αγίου Θωμά 14, 115 27 Αθήνα
ΤΗΛ: 210-74 82 690
FAX: 210-74 82 664
Email: info@mazigiatopaidi.gr
Web: www.mazigiatopaidi.gr www.facebook.com/mazigiatopaidi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου