meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΓΛΕΖΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΑΣ


του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες βουλευτές στέλνει ο Μανόλης Γλέζος, καλώντας τους να «ελευθερώσουν τις συνειδήσεις τους και να ξεφύγουν από τα δεσμά της εξάρτησης». Οι 300 εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού βρίσκονται μπροστά σε δύσκολο έργο, σε σημαντικές αποφάσεις, σε προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν αποκλείεται να έρχονται σε «κόντρα» με την προσωπική τους ηθική και οι κρίσιμες ψηφοφορίες που έρχονται θα τους σημαδέψουν για όλη την υπόλοιπη πολιτική τους «καριέρα», για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.

Και καθώς όλα δείχνουν ότι και σ΄ αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα και το λαό μας ψηφοφορίες η γνωστή δέσμευση της « κομματικής πειθαρχίας» θα πρωταγωνιστήσει, ο Μανώλης Γλέζος, σύγχρονος Έλληνας ήρωας και  ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, στέλνει  μήνυμα , μέσω επιστολής απευθυνόμενο στους βουλευτές και με ιδιαίτερα συγκινησιακό τρόπο επισημαίνει:

«Σπάστε τα δεσμά των κομματικών παρωπίδων και ελευθερώστε τις συνειδήσεις. Καθισμένος στο παραγώνι των στερνών κατωφλιών της ζήσης μου, απευθύνομαι σε σας τους Τριακόσιους της Βουλής των Ελλήνων, στον κάθε ένα ξεχωριστά και του βροντοφωνάζω. «Σύνελθε. Από το αφιόνι της κομματικής γραμμής ξύπνα.Τι υποσχέθηκες στον κόσμο και σ΄εμπιστεύθηκαν όσοι σε ψήφισαν και σε ανέδειξαν αντιπρόσωπο του Έθνους. Δεν το αισθάνεσαι.

Η συνείδησή σου αλυσοδεμένη στα έγκατα του είναι σου σπαρταρά. Ελευθέρωσέ την. Όσοι, παρ’ ελπίδα, είστε κουφόνοες, αφουγκραστείτε επιτέλους τις γοερές κραυγές των πεινασμένων που λιμοκτονούν για να ξεχρεωθούν τα δάνεια των δανειστών. Όσοι πάλι βαυκαλίζεστε με την ιδέα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά το δανείζεσθαι και η εποπτεία για την εξόφλησή τους, ξεχάσατε τόσο εύκολα τα λόγια του Μενάνδρου: «Τα δάνεια δούλους τους ανθρώπους ποιεί»

Όσοι, επί πλέον, διακηρύσσετε πως εμείς καταψηφίζουμε όλα τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος του λαού, έχω να πω, αυτό που λέω και στον εαυτό μου. Τι δεν λες σωστά και δεν πείθεις τον αδαή;»

Λέει κι άλλα ο Μανώλης Γλέζος σε μια προσπάθεια που και άλλοι, διαλεχτοί άνθρωποι της πολιτικής και της διανόησης έχουν προσπαθήσει να κάνουν αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν το «μέσο βουλευτή» να ψηφίσει ελεύθερα κι αδέσμευτα.


Αγαπημένε μου Μανώλη, που με τιμάς με τη φιλία και την αγάπη σου, δυστυχώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αλλάξεις του «Κανόνες του Παιχνιδιού». Έτσι παίζεται το παιχνίδι της πολιτικής: Με κανόνες Κομματικής Πειθαρχίας και Εξάρτησης. Και ξέρεις κάτι; Μερικές φορές είναι χρήσιμο. Γιατί όλοι οι βουλευτές, όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Αλλά και όλες οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες. Πολλά πράγματα έχουν εξαφανιστεί από τον κόσμο μας – μερικά δεν είμαι καν σίγουρος αν επικράτησαν ποτέ. Και το πιο «γοητευτικό» απ΄ όλα είναι ο «ιδεαλισμός». Γιατί ξέρεις πια ότι ο χαρακτηρισμός του «ιδεαλιστή» είναι μειονέκτημα στην πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου