meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΤΩΝ...ΔΕΚΑ!


Ένα όμορφο πρωινό με τους μαθητές της Δ’ Τάξης στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, πέρασε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.


Ο νεαρός δικηγόρος αφού διάβασε λίγα λόγια στην ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών στα παιδιά για τη δράση του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών και Νέων (ΣΚΕΠ) παρουσία της εκπροσώπου του Σωματείου κας Ειρήνης Τρομπέτα, στη συνέχεια έδειξε στους μαθητές πώς κινείται μόνος του με το λευκό του μπαστούνι και τους μίλησε για τα αφιλόξενα πεζοδρόμια της Ελλάδας.


Έπειτα εξήγησε στα παιδιά το «κόλπο» με το ρολόι για να σερβίρουν σωστά έναν τυφλό, τους έλυσε τις απορίες γύρω από τη χρησιμότητα ενός σκύλου οδηγού για τυφλούς και τέλος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους χωρίς κόμπλεξ, μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες της καθημερινότητας του λόγω της ολικής απώλειας της όρασης του, αλλά και για την ευαισθητοποιημένη, δεκτική και ανθρώπινη κοινωνία που ονειρεύεται!

Η πιο όμορφη στιγμή της επίσκεψης; Όταν μια μαθήτρια αγγίζοντας τη γραφή Braille των τυφλών, δήλωσε ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει δασκάλα για τυφλά παιδιά και να πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα για να τους μαθαίνει όσα γράμματα θα ξέρει και εκείνη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου