meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΣΚΕΠ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!


Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου επισκέφθηκαν δύο νέοι με αναπηρία την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, για να συνομιλήσουν με τους μαθητές της Ε Τάξης, εκπροσωπώντας το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών και Νέων.

«Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, εργάζεται σήμερα ως δικηγόρος και συνεργάτης ενός Υπουργού και ας  έχει γεννηθεί τυφλός. Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα δε μπορεί πλέον να περπατήσει και όμως παίζει ράγκμπι», έκανε την εισαγωγή η εκπρόσωπος του ΣΚΕΠ κα Ειρήνη Τρομπέτα και η συζήτηση άναψε, με τις απορίες να διαδέχονται η μια την άλλη!

«Πώς ο κύριος Παναγιώτης δένει τα κορδόνια του αφού δε λειτουργούν τα δάχτυλά του»; Ήταν μια ερώτηση μέχρι να παρατηρήσουν το φερμουάρ στα παπούτσια του Παναγιώτη και να καταλάβουν με ποιο κόλπο παρακάμπτεται αυτή η δυσκολία!

«Πώς ο κύριος Βαγγέλης είναι στο Facebook αφού δε βλέπει την οθόνη του computer»; Έντονη η περιέργεια μέχρι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το ειδικό πρόγραμμα που έχει ο επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς στον υπολογιστή του και στο κινητό του τηλέφωνο, ώστε ότι δείχνει η οθόνη του, εκείνος να το ακούει αυτόματα με μια φωνή από τον ειδικό αναγνώστη οθόνης!

Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και απαντήθηκαν όλες, χωρίς φόβους, κόμπλεξ και μισόλογα! Και το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για τον επόμενο χρόνο με περισσότερες τάξεις και μαθητές του σχολείου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου