meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ 985 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ



Πράσινο φως για 985 θέσεις

Προβλέπονται 19 θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, 12 θέσεις για πολύτεκνους, έξι θέσεις για την κατηγορία Εθνικής Αντίστασης, έξι θέσεις στην κατηγορία έμμεση ΑμεΑ, έξι θέσεις για αναπήρους πολέμου και τα τέκνα τους και 20 θέσεις για τρίτεκνους.

Πακέτο προσλήψεων θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη αναγκών σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες δομές σε αυτόν τον τομέα. Η επικείμενη προκήρυξη θα αφορά την πλήρωση 985 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

Οι προσλήψεις είναι για ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, και ήδη το σχετικό αίτημα έχει σταλεί από το υπουργείο Υγείας προς το ΑΣΕΠ μετά και το πράσινο φως που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο αριθμός των θέσεων ανά ειδικότητα και ανά νοσοκομείο ή άλλη δομή Υγείας θα προσδιοριστεί με την έκδοση της προκήρυξης. Μεταξύ των θέσεων που θα καλυφθούν πάντως είναι ιατρών ΠΕ διαφόρων ειδικοτήτων, φαρμακοποιών ΠΕ, βιοχημικών ΠΕ, βιολόγων ΠΕ, νοσηλευτικής ΤΕ, μαιών - μαιευτών ΤΕ, ιατρικών εργαστηρίων ΤΕ, ραδιολογίας - ακτινολογίας ΤΕ, διοίκησης μονάδων υγείας ΤΕ.

Επίσης, θα προκηρυχθούν θέσεις βοηθών νοσηλευτικής ΔΕ, αδελφών νοσοκόμων  ΔΕ, βοηθών ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων ΔΕ, χειριστών εμφανιστών ΔΕ, βοηθών φαρμακείου ΔΕ, βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ΥΕ, βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών ΥΕ και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας βοηθών θαλάμου ΥΕ.

Από τις προκηρυσσόμενες θέσεις, οι 69 θα πληρωθούν από προστατευόμενα άτομα του ΟΑΕΔ του Ν. 2643/1998. Για αυτές δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση του υπουργείου Εργασίας με την κατανομή των θέσεων ανά κατηγορία προστατευόμενων ατόμων και ανά νοσοκομείο.

Προβλέπονται συγκεκριμένα 19 θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, 12 θέσεις για πολύτεκνους, έξι θέσεις για την κατηγορία Εθνικής Αντίστασης, έξι θέσεις στην κατηγορία έμμεση ΑμεΑ, έξι θέσεις για αναπήρους πολέμου και τα τέκνα τους και 20 θέσεις για τρίτεκνους.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των θέσεων, θα προκηρυχθούν σε διάφορες δομές όπως για παράδειγμα στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Κηφισιάς Οι Άγιοι Ανάργυροι, Παίδων Αθηνών Η Αγία Σοφία, Αττικής ΚΑΤ, Αντικαρκινικό Αθηνών Άγιος Σάββας, Αθηνών Γ. Γεννηματάς, θώρακος Αθηνών Η Σωτηρία, Αθηνών Κοργιαλένειο - Μπενάκειο ΕΕΣ, Αθηνών Ιπποκράτειο, Αττικής Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμιγκ, Πειραιά Τζάνειο, Ασκληπιείο Βούλας και Ελευσίνας Θριάσιο.

Παράλληλα, θέσεις προβλέπονται και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου Ανδρέας Παπανδρέου, Γενικό Νοσοκομείο Σάμου Άγιος Παντελεήμων, Γενικό Νοσοκομείο Χίου Σκυλίτσειο, Κρατικό Θεραπευτήριο - ΚΥ Λέρου, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Γεννηματάς, Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας και Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας.

Ανάγκες θα καλυφθούν και σε άλλες δομές της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας Παναγία η Βοήθεια, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης Η Ευαγγελίστρια, Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου Αγιος Διονύσιος, Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Άγιος Γεώργιος. Θέσεις θα προκηρυχθούν και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Προκήρυξη αναμένεται να προωθηθεί σύντομα και για την πρόσληψη διασωστών στο ΕΚΑΒ προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στελέχωσης και λειτουργίας των ασθενοφόρων.

Πηγή: Εφημερίδα «Τα Νέα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου