meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΟΜΕΛΕΤΑ

του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Μικρή η παρέα στο εστιατόριο κοντά στο Σύνταγμα, πολλά τα λόγια, διαμάντι ο λόγος ΕΝΟΣ Έλληνα επιστήμονα που διαπρέπει στο εξωτερικό. Μερικές κουβέντες τις «έπιασε» καλά το αυτί μου: « Θέλει η Ελλάδα την παραγωγή ; Τη θέλει. Την μπορεί; .Και ποια ειδικότητα χρειάζεται ; Οικονομολόγου ; Νομικού; Γεωργού; Λαφαζάνη; Μα ειδικά η Ελλάδα χρειάζεται τεχνοκράτη Πρωθυπουργό, που να αντιλαμβάνεται σε χρόνο μηδέν την εποχή. Στο σήμερα ζούμε. Όχι στην εποχή των καφενείων και του αέναου πολιτικού λόγου που δεν παράγει ούτε το φαγητό της επόμενης ημέρας . Εμείς θέλουμε να ζούμε με δανεικά, γιατί δεν μάθαμε να φτιάχνουμε ούτε ομελέτα.»

Στη συνέχεια της συζήτησης και αφού υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, ο λαμπρός επιστήμονας – του οποίου ο λόγος προσομοιάζει στο λόγο του γνωστού καθηγητού Γιώργου Ζουγανέλη- είπε άλλη μια φράση : «Δεν είναι δουλειά των οικονομολόγων να κάνουν ανάπτυξη. Δεν ξέρουν. Δουλειά τους είναι η βελτιστοποίηση των επενδύσεων και η οικονομική πρόβλεψη. Όχι η επιλογή των επενδύσεων». Σκεφτείτε να τα έλεγε στην …τηλεόραση. Επωνύμως. Και …φάτσα κάρτα. Ούτε στα …συσσίτια δεν θα τον δέχονταν.

Σκεφτόμενος αυτά τα ολίγα που είχα ακούσει αλλά και τα πολλά που έχω διαβάσει από τα γραπτά του καθηγητού Ζουγανέλη, ο νους μου πήγε αμέσως σ΄ έναν άλλο «σοφό» Νεοέλληνα, από τους καλύτερους γνώστες του Συντάγματος που ταυτόχρονα χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού όλων, τον Γιώργο Κασιμάτη.

Ο οποίος πρόσφατα, αφού επανέλαβε όσα είχε πει περί παραχώρησης της Εθνικής κυριαρχίας, με την δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν , είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το πρώτο μνημόνιο, υποστηρίζοντας ότι έγινε παραβίαση της δημοκρατικής αρχής του πολιτεύματος. Και αυτό, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της Ελλάδος στα μνημόνια.

Και μιλώντας αργότερα γι αυτή του τη στάση είχε πει : “Οταν το διάβασα, νόμιζα ότι κάτι είχε πάθει το μυαλό μου, Την πήρα τη σύμβαση την άλλη μέρα υπό μάλης και πήγα και συμβουλεύτηκα κάποιους φίλους καθηγητές, ώστε να διαπιστώσω ότι δεν έκανα λάθος. Μου επιβεβαίωσαν ότι έτσι έχουν τα πράγματα και μου ζήτησαν να μην τους ανακατέψω”.

Όσον αφορά την παρακάτω είδηση, δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω:

«Η πρόταση έγινε από φίλους του …Κινήματος μέσω e-mail στον κ. Γιώργο Παπανδρέου και ο ίδιος το σκέφτεται θετικά. Έτσι αν πάνε όλα καλά τις επόμενες μέρες, το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου θα διοργανώσει ποδηλατοδρομία με σύνθημα το Μένουμε Ευρώπη».

Πηγή: Περιοδικό «Crash»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου