meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 2/3/2015 η κοπή πίτας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών υπό το Διοικητή της Σχολής κ. Σκιαθίτη, με την παρουσία των εργαζομένων, των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και εκπροσώπων φορέων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Σοφία Σακοράφα, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Βαγγέλης Αυγουλάς εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος, ο Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος κ. Μανώλης Μπασιάς, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ελληνικού Κέντρου Σκύλων Οδηγών για άτομα με προβλήματα όρασης κ. Στρατής Χατζηχαραλάμπους, ο πρώην διοικητής του ΚΕΑΤ κ. Γκραβαρίτης, δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας όλων των παρατάξεων και εκπρόσωποι κομμάτων.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εργαζόμενοι του ΚΕΑΤ είχαν την ευκαιρία με σύντομη δημόσια παρέμβαση τους να θέσουν εκ νέου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μοναδικό Κέντρο για τυφλούς στην Ελλάδα και το παράρτημα του στη Θεσσαλονίκη, παρέμβαση που ο εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας κ. Αυγουλάς επεσήμανε ως την πιο ουσιαστική της ημέρας και ζήτησε να μετατραπεί σύντομα σε θεσμική πολιτική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων για την άμεση λήψη αποφάσεων και την επίλυση των προβλημάτων.


Από πλευράς της η Ευρωβουλευτής κα Σακοράφα υπενθύμισε την πρόσφατη επίσκεψη της στο ΚΕΑΤ, συνεχάρη το προσωπικό για την πολύ καλή δουλειά που κάνει προς όφελος των μαθητών με προβλήματα όρασης όλης της Ελλάδας κάτω από αντίξοες συνθήκες και ως υπεύθυνη του τομέα κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα κάνει ότι μπορεί για την αναβάθμιση της βιβλιοθήκης «θησαυρού» του ΚΕΑΤ αλλά και όλης της λειτουργίας της Σχολής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Από πλευράς του ο εκπρόσωπος των τυφλών στο Δ.Σ. του ΚΕΑΤ κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορική βράβευση του φορέα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που τιμά την ιστορία και το έργο της Σχολής αλλά και όλους όσους διαχρονικά συνέβαλαν σε αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου