meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΙΛΙΟΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ



Ημερίδα για το Στρες και την Υγεία από το Κοινωνικό Φαρμακείο
των Κοινωνικών Δομών στο Δήμο Ιλίου


Μια Ημερίδα με θέμα το στρες, τις διάφορες εκφάνσεις του σε διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού αλλά και πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης, οργανώνει το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου, την Πέμπτη 12/3/2015, ώρες 9.00-15.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο ″Μελίνα Μερκούρη″, Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον. Η Ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Επιστημονική Εταιρεία Ελέγχου του Στρες και Προαγωγής της Υγείας. 

Είσοδος Ελεύθερη 

Μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα είναι το ακόλουθο:

09.00 - 09.30 Προσέλευση/ Εγγραφές- Καφές

09.30 - 09.45 Χαιρετισμοί

09.45 - 10.20 Εισήγηση των Κοινωνικών Λειτουργών των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας με θέμα «Στρες και κοινωνικο-οικονομικό προφίλ ωφελούμενων των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου». Την εισήγηση θα κάνουν οι κυρίες:
-Τσακλιάδου Μαρίνα, Κοινωνική Λειτουργός Κοινωνικού Φαρμακείου
-Καράδη Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός Κοινωνικού Συσσιτίου
-Τσεφερίδη Σοφία, Κοινωνική Λειτουργός Κοινωνικού Παντοπωλείου

10.20 – 11.00 Εισήγηση με θέμα «Εστιάζοντας στο στρες που βιώνουν οι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης». Την εισήγηση θα κάνουν οι κυρίες:
-Ζήση Γεωργία, Επισκέπτρια Υγείας, Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης / Οικοτροφείο «Ιπποκράτης ΙΙ» Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»
-Παπαγεωργίου Φωτεινή, Εργοθεραπεύτρια, Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης / Οικοτροφείο «Ιπποκράτης ΙΙ» Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

11.00 – 11.20 Εισήγηση με θέμα «Το στρες σε γονείς και παιδιά και οι τρόποι διαχείρισης». Την εισήγηση θα κάνει ο κύριος:
Ζαπάντης Γεράσιμος, Ψυχολόγος σε Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

11.20 – 11.50 Εισήγηση με θέμα «To στρες και η ανεργία και οι τρόποι αντιμετώπισης». Την εισήγηση θα κάνει η κυρία:
-Ηλιάδου Κωνσταντίνα, Πολιτικός Επιστήμονας, Επιστήμονας Διαχείρισης του Στρες από το ΜΠΣ «Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
11.50 – 12.10 Διάλειμμα- Ελαφρύ Γεύμα
12.10 – 12.30 Εισήγηση με θέμα «Το στρες των φροντιστών και τρόποι αντιμετώπισης». Την εισήγηση θα κάνει η κυρία:
-Βασιλοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος, Επιστήμονας Διαχείρισης του Στρες από το ΜΠΣ «Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

12.30 – 13.30 Εισήγηση με θέμα «Βασικές έννοιες και η φυσιολογία του στρες. Σύνδεση με την ασθένεια». Την εισήγηση θα κάνει ο κύριος:
-Αρτεμιάδης Αρτέμιος Ιατρός, Επιστήμονας Διαχείρισης του Στρες, υπό ειδίκευση στη νευρολογία και Επιστημονικός Συνεργάτης του ΜΠΣ «Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

13.30 – 15.00 Εισήγηση με θέμα «Στρες, τρόπος ζωής & νοσηρότητα στην Ελλάδα». Την εισήγηση θα κάνει η κυρία:
-Δαρβίρη Χριστίνα, Καθηγήτρια Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας του ΜΠΣ «Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της "Επιστημονικής Εταιρείας Ελέγχου του Στρες & Προαγωγής της Υγείας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου