meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΖΩΗΣ!



Σύμφωνα με επίσημη δημοσίευση στο διαδίκτυο από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ" στις 17 Φεβρουαρίου 2015, "Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο και τίμησε τον 26χρονο δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά, νομικό σύμβουλο του Υπουργού Υγείας, ο οποίος στέκεται το πλευρό της ΕΛΠΙΔΑΣ. Είναι συγκινητικά τα λόγια του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: "Παρόλο που εμείς οι δικηγόροι φημιζόμαστε για την ευφράδεια του λόγου μας, αυτή τη στιγμή μου είναι δύσκολο να βρω λόγια να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε και για την θερμότατη υποδοχή σας. Είμαι 26 χρονών και δεν νομίζω ότι αξίζω όλα αυτά τα καλά σας λόγια. Γεννήθηκα με 100% απώλεια όρασης, αλλά αγωνίστηκα και σπούδασα για να προσφέρω στην πατρίδα μου. Το έργο σας είναι ένας φάρος για την κοινωνία το φως του οποίου φτάνει ακόμα και σε μένα".


Η πρώτη συνάντηση του νεαρού δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου τυφλών με την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είχε γίνει στις 27/04/2014 σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου για την Ελπίδα, ενώ η δεύτερη ήταν πιο πρόσφατα, φέτος, στην κοπή της πίτας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η κυρία Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη ενημερώθηκε για την ευρύτερη κοινωνική δράση του Βαγγέλη Αυγουλά μέσω του ελληνικού και διεθνούς αναπηρικού κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποφάσισε να του απομείνει τιμητική πλακέτα της Ελπίδας, για την εθελοντική του προσφορά στους συνανθρώπους του όλα αυτά τα χρόνια παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς και για την απόφασή του να παραμείνει στην Ελλάδα παρά τις όποιες δυσκολίες και να καταθέσει τις δυνάμεις του στην κοινή προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο Αύριο!

"Αγαπητέ μου Βαγγέλη είμαι πολύ χαρούμενη που αναλαμβάνεις τόσες πολλές και αξιόλογες δραστηριότητες με ανθρωπιστικό χαρακτήρα! Θα είμαι δίπλα σου σε ό,τι μπορώ να προσφέρω", ήταν τα λόγια της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη στο τηλεφώνημα μας της την περασμένη εβδομάδα προς το Βαγγέλη Αυγουλά, με τον ίδιο να μένει αρκετή ώρα άφωνος που ή ίδια, απλή, ευγενική, προσιτή, φιλική και ανθρώπινη του είχε τηλεφωνήσει απευθείας χωρίς την παρέμβαση τηλεφωνικών κέντρων και γραμματέων.


Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, συνοδευόμενη από την κυρία Διευθύντρια του νοσοκομείου και τη κυρία Τομεάρχη της ογκολογικής κλινικής, καθώς και από τον διεθνούς φήμης εξειδικευμένο καθηγητή ογκολόγο κ. Γραφάκο, συζήτησαν με τον Βαγγέλη Αυγουλά αρκετή ώρα για το 25ετές έργο της Ελπίδας και τις πολλές δυσκολίες που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν προσπαθώντας να χαρίσουν χαμόγελα και ζωή στα παιδιά, καθώς και του αφηγήθηκαν συγκινητικά περιστατικά μεταξύ των 730 περιπτώσεων επιτυχών μεταμοσχεύσεων που έχει καταφέρει η ομάδα της Ελπίδας και πλέον πρωτεργάτες πανευτυχείς μπορούν και αγκαλιάζουν τα παιδιά και τα εγγόνια των νέων που κάποτε είχαν βοηθήσει.


Η όμορφη αυτή μέρα ολοκληρώθηκε με άλλη μια κίνηση απόλυτης ευγένειας και υψηλού επιπέδου κοινωνικής ποιότητας ανθρώπου με υπέρτατες αξίες και ήθος! Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη χάρισε συμβολικά αναμνηστικά της Ελπίδας και στις δύο προσωπικές συνεργάτιδες του Βαγγέλη Αυγουλά Μαρία Δρούλια και Θάλεια Κιούση, τιμώντας έτσι τις αξίες του ομαδικού πνεύματος και της συλλογικής συνεργασίας για το κοινό καλό!


Από την όμορφη παρέα δεν γινόταν να λείψουν και οι αναφορές στις ομορφιές της Κρήτης, κοινός τόπος γλυκών αναμνήσεων της κυρίας Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Αυγουλά, ενώ εν τέλει η κυρία Πρέσβειρα καλής θελήσεως  της UNESCO, αποχαιρέτησε τον καλό της φίλο ευχόμενη "καλά και όμορφα ταξίδια" στη ζωή του χαρίζοντάς του επιπλέον ένα καραβάκι χειροποίητο από τα παιδιά της Ελπίδας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου