meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΥΤΟΨΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ



Επίσκεψη στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησαν, σήμερα Τετάρτη, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός,  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς, αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και εκπρόσωποι Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων.

Κατά την επόπτευση των χώρων του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες που επικρατούν έχουν ελαφρώς βελτιωθεί από την προ διετίας επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η εικόνα παραμένει απαράδεκτη λόγω των τραγικών ελλείψεων και προβλημάτων τόσο σε επίπεδο νοσηλείας όσο και υγιεινής.

Πιο συγκεκριμένα, σε θαλάμους που προορίζονται για οχτώ ασθενείς νοσηλεύονται δεκαπέντε, οι συνθήκες υγιεινής στους θαλάμους, στις τουαλέτες και στα μαγειρεία είναι τριτοκοσμικές και δεν υπάρχει θέρμανση στους κοινόχρηστους χώρους. Όσον αφορά τη στελέχωση, στο Νοσοκομείο υπηρετούν μόνο 11 νοσηλευτές ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 20, δεν υπάρχει ψυχολόγος και πνευμονολόγος ενώ απαραίτητες είναι οι προσλήψεις στο οδοντιατρείο και στο μικροβιολογικό εργαστήριο. Επιπλέον, το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ασθενοφόρο. Το ΕΚΑΒ σπανίως δίνει προτεραιότητα στις φυλακές με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις διακομιδές και μέχρι σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους 4 ασθενείς. Σχετικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το Νοσοκομείο διαθέτει μόνο έναν  απινιδωτή από τους τρεις που θα έπρεπε να υπάρχουν ενώ πολύ σοβαρή είναι η έλλειψη σε αναλώσιμα.

«Η διασφάλιση των παροχών υγείας στα σωφρονιστικά ιδρύματα αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος , ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, διερευνώνται όλες οι παράμετροι προκειμένου το νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού να ενταχθεί στο ΕΣΥ με στόχο τη διασφάλιση του επιπέδου των παροχών υγείας».

Σημειώνεται, ότι έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας των δύο υπουργείων οι οποίες με τη συμμετοχή εκπροσώπων των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων θα εξετάσουν τον τρόπο ένταξης του Νοσοκομείου των Φυλακών Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου