meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ

ΕΟΠΥΥ: Σε εφαρμογή ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας από χθες

Σε εφαρμογή τέθηκε από χθες ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας μέσω του οποίου οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα μπορούν να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και  τους συμβεβλημένους παρόχους.

Ειδικότερα, ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας. Σημειώνεται ότι στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας έχει δυνατότητα πρόσβασης μόνον ο ασφαλισμένος με τους κωδικούς που διαθέτει καθώς αφορά προσωπικά του στοιχεία, τα οποία έχει δυνατότητα να τα γνωστοποιήσει με προσωπική του ευθύνη.

Μέσω του site του ΕΟΠΥΥ www.eopyy.gov.gr κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει εγγραφή με τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης στη διεύθυνση https://apps.ika.gr/eApplicationInsPerson (Εγγραφή Ασφαλισμένου). Μέσω αυτής μπορεί να εκτυπώνει ένα αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής (για τον γιατρό) και δεύτερο αποδεικτικό με τα προσωπικά στοιχεία της εγγραφής του (για προσωπική χρήση).

Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου