meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΑ VINTAGE ΚΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΜΕΑ


Μια vintage καντίνα στο Βόλο με υπαλλήλους άτομα με ειδικές ανάγκες

Το «La petite Cantine», όπως θα ονομάζεται το εστιατόριο, είναι μία ιδέα του Διονύση Δαλούκα, ο οποίος για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα του  στράφηκε στο crowfunding. Mε vintage διάθεση σε ένα σκηνικό με δέντρα και  αρωματικά φυτά, ξύλινα πικ – νικ τραπεζάκια και ρετρό καρέκλες, το «La  petite Cantine» θα έχει ως στόχο να σε μεταφέρει στην εξοχή. Η  ιδιαιτερότητα του εντοπίζεται και σε ένα ακόμα στοιχείο που αφορά στο  προσωπικό που θα απασχολεί. Έχοντας έρθει αντιμέτωπος με προβλήματα υγείας  και τις συνέπειες που προκύπτουν από αυτά, ο Διονύσης Δαλούκας αποφάσισε  να απασχολεί άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ελένη Κυριακίδου.

Βασισμένος σε μία απλή ιδέα που έχει σαν στόχο να συνδυάσει το φαγητό και  τη διασκέδαση με την ύπαιθρο, κύριος χώρος μαγειρέματος θα αποτελέσει μία  καντίνα. Το «La petite Cantine», όπως θα ονομάζεται το εστιατόριο, είναι μία ιδέα του Διονύση Δαλούκα, ο οποίος για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα  του στράφηκε στο crowfunding. Mε vintage διάθεση σε ένα σκηνικό με δέντρα  και αρωματικά φυτά, ξύλινα πικ – νικ τραπεζάκια και ρετρό καρέκλες, το «La  petite Cantine» θα έχει ως στόχο να σε μεταφέρει στην εξοχή. Το μενού θα  δίνει έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα των παραγωγών,  ενώ τα λαχανικά θα προέρχονται από τον κήπο της καντίνας. Τον κατάλογο συμπληρώνουν τα δροσερά cocktails και όλα αυτά λίγα μόλις χιλιόμετρα από  το κέντρο της πόλης.

Η ιδιαιτερότητα του εντοπίζεται και σε ένα ακόμα στοιχείο που αφορά στο  προσωπικό που θα απασχολεί. Έχοντας έρθει αντιμέτωπος με προβλήματα υγείας  και τις συνέπειες που προκύπτουν από αυτά, ο Διονύσης Δαλούκας αποφάσισε  να απασχολεί άτομα με ειδικές ανάγκες. «Γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της  κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και  δεδομένου του προβλήματος υγείας μου -με περιορισμένα δικαιώματα ως άτομο  με ειδικές ανάγκες- σκέφτηκα τη δημιουργία ενός διαφορετικού και εναλλακτικού τρόπου εστίασης. Οι περισσότεροι χώροι που επικρατούν γύρω  μας, και δεν αναφέρομαι μόνο στην πόλη του Βόλου, θεωρώ ότι δεν έχουν  δυνατό χαρακτήρα ώστε να προσελκύουν καθημερινά ανθρώπους διαφορετικής  κουλτούρας και ενδιαφερόντων. Παγιώνονται εικόνες και περιβάλλοντα χωρίς  ιδιαίτερη προσωπικότητα με έμφαση στην μαζική προσέλευση, ενώ ο βασικός προσανατολισμός μου είναι να δημιουργήσω έναν χώρο με ταυτότητα,  συμφιλιώνοντας την ιδέα της κουζίνας με τους θαμώνες, χρησιμοποιώντας open kitchen και καλλιεργώντας την αίσθηση γεύσης και επικοινωνίας.  Διακρίνοντας καθημερινά τον ρατσισμό σε διάφορες φάσεις της ζωής μου μέσα  από την αναπηρία που κληρονόμησα, σκοπός μου είναι να ενταχθούν τα άτομα  με ειδικές ανάγκες στην παραγωγική ζώνη, δίνοντάς κίνητρο μέσα από  διαφορετικές δραστηριότητες ώστε να τονιστεί η ικανότητά μας να εργαστούμε ισότιμα και δημιουργικά στον τομέα της απασχόλησης ξεφεύγοντας από τα στερεότυπα που υπάρχουν γύρω μας», λέει ο εμπνευστής της «La petite  Cantine» στη Popaganda. «Πιστεύω ότι το κοινό έχει τη διάθεση να  αγκαλιάσει την προσπάθεια και να γίνει μέρος αυτού του project δίνοντας  ώθηση και συνέχεια, με κύριο μέλημά μας η «La petite Cantine» να αντέξει  στον χρόνο», καταλήγει ο Διονύσης Δαλούκας.

 Η καμπάνια για την ενίσχυση του project του «La petite Cantine» τρέχει εδώ  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου