meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ




Μήνυμα Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Κ. Αθηναγόρου 
Προς τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας 
Με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους 2014-2015


Αγαπητοί μου, 

"Με θαρούν λόγιο, διανοούμενο, γραφιά και δεν είμαι τίποτα από αφτά, τα δάχτυλά μου όταν γράφω δεν μελανόνουνται, αιματόνουνται. Θαρώ δεν είμαι παρά τούτο: μια απροσκύνητη ψυχή που δεν καταδέχεται να πιπιλίζει καραμέλες". Έγραφε σε μια επιστολή του ο Νίκος Καζαντζάκης ορίζοντας την ταυτότητα.

Πιστεύω πως αυτό ζητούν στην πραγματικότητα οι μαθητές σας και οι γονείς τους. Να μείνετε απροσκύνητες ψυχές και ας φαντάζονται οι ασεβείς των αξιών ότι "η δύναμή μας είναι ο νόμος που ρυθμίζει τι είναι δίκαιο, ο αδύναμος τίποτα δεν αξίζει". Ας λένε ότι δεν διδάσκετε με το αίμα της ψυχής σας αλλά με κιμωλίες, με μπλε και κόκκινα μελάνια. Ας υποτιμούν την αξία της διδαχής και του δασκάλου. 

Αντισταθείτε στη γκρίζα όψη της εποχής που απαξιώνει τους ανθρώπους. Διδάξτε τα παιδιά μας ότι η πραγματική ζωή δεν παγιδεύεται σε εξεταστικά συστήματα, αλλά ορθώνει το ανάστημά της και γίνεται όραμα, ποίηση, ζωγραφική, συνάντηση ανθρώπων. 

Καλή και ευλογημένη χρονιά!


Μήνυμα Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Κ. Αθηναγόρου 
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους 2014-2015


Αγαπητά μου παιδιά, 

Είναι αλήθεια πως στο σχολείο της πατρίδας μας η πρόοδος ταυτίστηκε με την επίδοση, η επιτυχία ή αποτυχία ενός μαθητή συνδέθηκε με τη βαθμολογία που αποτελεί διαβατήριο για μια πανεπιστημιακή σχολή. 

Με αυτόν τον τρόπο χάθηκε η χαρά της ανακάλυψης, η ομορφιά της μάθησης, ο αγώνας να αποκτηθεί η πραγματική ζωή.

"Φθάσε όπου δεν μπορείς". Παροτρύνει ένας μεγάλος Έλληνας λογοτέχνης.Αυτός είναι ο πραγματικός προορισμός σας. Η σπουδή σας θα καρποφορήσει όταν θα μεγαλώσετε τον προσωπικό σας ορίζοντα., όταν θα γευτείτε την ομορφιά του ταξιδιού. 

Η πραγματική αντίσταση στην ομίχλη της εποχής και των εκπαιδευτικών συστημάτων είναι να βρείτε τη ζωή κάτω από τις γραμμές των βιβλίων σας να φθάσετε εκεί που οι άλλοι νομίζουν ότι δεν μπορείτε. 

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου