meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που έλαβε χώρα στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου Κρήτης, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Παιδικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Family Fm 89.5 (www.radiofamily.gr), τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι απέστειλαν και εκπροσώπους.


Πλήθος κόσμοου, ιδιώς μικρά παιδιά, κατέκλεισαν το πρωτότυπο αυτό βιωματικό πάρκο και τις δύο ημέρες, ενώ οι διοργανωτές κάλεσαν παράλληλα τους πολίτες να συγκεντρώσουν σχολική ύλη η οποία θα διατεθεί σε οικονομικά αδύναμους μαθητές, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων της πόλης.


Ο υπεύθυνος του ραδιοφωνικού σταθμού Family 89,5 και εμπνευστής της δράσης δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό σώμα και το Ε.Κ.Α.Β. που με την παρουσία τους έδωσαν μια άλλη νότα ασφάλειας και σιγουριάς, αγκάλιασαν τον πολίτη του Ηρακλείου και παράλληλα παρουσίασαν τα οχήματα τους, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να ξεναγηθούν και να μπουν μέσα σε αυτά και να τα χρησιμοποιήσουν, πατώντας την σειρήνα από το κάθε ένα και ανάβοντας τους φάρους. Επίσης οι γονείς είχαν και υλοποίησαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας και να ρωτήσουν ότι απορίες είχαν παίρνοντας σημαντικές πληροφορίες για αυτούς και τα παιδιά τους.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαγγέλη Αυγουλά – Κοινωνικοπολιτικό blog «ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ» και τους εκπαιδευμένους εθελοντές του, που με τις βιωματικές βόλτες που διοργάνωσαν στην Πλατεία Ελευθερίας μας άνοιξαν τα μάτια της ψυχής βγάζοντας μας από το δικό μας σκοτάδι , στην εκπαιδεύτρια Χαρούλα Κλινάκη και στην περιφερειακή ένωση τυφλών Κρήτης και τα Παιδιά τους ,στον Παγκρήτιο σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα, στον Παγκρήτιο σύλλογο παιδιών με νεοπλασία Ηλιαχτίδα, τη ζωοδόχο πηγή, το κέντρο ειδικών παιδιών Άγιος Σπυρίδων και όλους τους Συλλόγους ΑΜΕΑ του νομού μας που σίγουρα θα ήθελαν να ήταν εκεί μαζί μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο εθελοντών ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου για την αδιάκοπη βιωματική δράση με τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης».

Πέραν της βιωματικής βόλτας «Με Άλλα Μάτια» την οποία συντόνισε ο Βαγγέλης Αυγουλάς  Αναπλ. Οργανωτικός Γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών- ώστε να στείλει το μήνυμα για ελεύθερα πεζοδρόμια προσβάσιμα σε όλους, ο ίδιος παρουσίασα και τρία ραδιοφωνικά δίωρα το διήμερο της εκδήλωσης βοηθώντας τους διοργανωτές σ’αυτή τη μαραθώνια ζωντανή εκπομπή που κάλυπτε μέσω του σταθμού όλα τα δρώμενα!


Τη βιωματική βόλτα έκανε συνοδευόμενος από το Βαγγέλη Αυγουλά και ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη και του Ολυμπιακού κ. Μπάμπης Λυκογιάννης, φίλος του κ. Αυγουλά από το Ίλιον! Πολύ σημαντική και καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν και η συμβολή δεκάδων τοπικών χορηγών!


Οι χορηγοί που έλαβαν μέρος είναι :

AUTOFIT ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ, HAPPY PLAYGROUND, ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, Ο.Τ.Ε., SUPERMARKET ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, AUTOSTATUS ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ, ΝΕΡΑ ΖΑΡΟΣ, ΑΓΡΑΜΠΕΛΗ, ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ, ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ, LUNA PARKΚΑΤΕΡΙΝΑ, TEXNH ΛΥΔΙΑ ΜΠΑΛΤΖΑΚΗ, ΛΗΤΩ ΒΡΕΦΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, F.C.S. SECURITY SYSTEMS, ASTERION SECURITY, ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΜΠΑΛΟΝΙΑ, ΜΙΝΟΑΝ AIR, ALPHAPAP - ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, PASTARELLA PASTA &PIZZA, GND ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ, NOVA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ, NISSAN, SEAT,ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, BRIDGESTONE ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΕΤΟΥΣΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΤΑΝΟΣ, ΚΥΡΙΑ ΣΙ ΝΤΟ ΡΕ, ΠΑΙΧΝΙΔΟΣΠΙΤΟ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΕΤΟΥΣΗΣ, ΠΙΑΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ, HELLENICPHARMA,ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΜΑΛΑΜΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου