meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥΤετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Το 2011 όλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πανελλαδικά, συζήτησαν για τον πρωτοπόρο Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, ο οποίος όρισε Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Διαφάνειας, Διά βίου Μάθησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έναν εκ γενετής τυφλό νεαρό, 23 ετών τότε.

Αρκετοί παρακολούθησαν την πορεία αυτού του ρίσκου. Νιώθω πως όσους με πίστεψαν πραγματικά δεν τους απογοήτευσα. Νιώθω πως ταλαιπώρησα τους δύσπιστους με το έργο που αγωνιζόμουν να παράγω καθημερινά υπέρ των συμπολιτών μου. Είμαι σίγουρος ότι κάτι κατάφερα, γιατί αυτό μου το επιβεβαίωσαν οι συμπολίτες μου στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου που με ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο στο Ίλιον με 1891 σταυρούς, υπερδιπλασιάζοντας έτσι τους σταυρούς που συνέλεξα στην πρώτη μου εκλογική εμφάνιση το 2010.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, αναγνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη έκφραση της Λαϊκής Κυριαρχίας, μου πρότεινε την Παρασκευή 5/9/2014 να παραμείνω στη θέση του Αντιδημάρχου την οποία κατείχα, με τις ίδιες αρμοδιότητες, ανακοινώνοντας μου όμως παράλληλα την απόφασή του η θέση αυτή να τραπεί σε άμισθη Αντιδημαρχία.

Με την πρότασή του αυτή για την παραμονή μου στην ανωτέρω θέση ο κ. Δήμαρχος και αρχηγός της δημοτικής παράταξης στην οποία συμμετέχω με τίμησε ιδιαίτερα, και τον ευχαριστώ γιατί θεώρησα ότι έτσι αναγνώριζε αυτομάτως τις προσπάθειές μου και τη δουλειά που έκανα τριάμισι χρόνια τώρα στο Ίλιον ως Αντιδήμαρχος.

Επίσης βρήκα το ίδιο πρωτοποριακή και ηθικά σωστή τη νέα απόφαση του Δημάρχου μας η θέση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής στο Ίλιον να είναι άμισθη, ως έμπρακτη και υπέρτατη καθημερινή έκφραση αλληλεγγύης και σεβασμού στους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Θέλω όμως εδώ να σας πω πως ανήκω σε μια οικογένεια όπου δουλεύουμε όλοι καθημερινά για το μεροκάματο. Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους γονείς μου και τα δύο μου αδέλφια να ζουν και να εργάζονται μόνιμα στην Κω εδώ και τρία χρόνια, απασχολούμενοι σε μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Την ίδια ώρα που η αμοιβή του Αντιδημάρχου ανέρχεται περίπου στα 40€ την ημέρα, κατοικώ στο Ίλιον μόνος μου, έχοντας επωμιστεί παράλληλα και όλα τα έξοδα μιας οικίας. Το ελεύθερο άλλωστε επάγγελμα του δικηγόρου το οποίο εξασκούσα τις ελάχιστες ώρες που μου απέμεναν πέραν της ενασχόλησής μου με τον Δήμο μας είναι ως γνωστό κάθε άλλο παρά προσοδοφόρο, ειδικά για νεαρά άτομα όπως εγώ, και ειδικά σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης. Επίσης η ολική απώλεια όρασης μου στερεί μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα να οδηγώ, άρα καθημερινά χρειάζομαι πολλές μετακινήσεις επί πληρωμή για να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου (μετάβαση από και προς το Δημαρχείο, σε εκδηλώσεις, σε θεσμικές συναντήσεις εκπροσωπώντας το Δήμο, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τη συμμετοχή τους σε συνεργασίες ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, σε δράσεις του Δήμου σε σχολεία, μονάδες υγείας, οργάνωση συσσιτίων, παραλαβή και διανομή τροφίμων, φαρμάκων κλπ). Η δε γραμματέας που δικαιολογούνταν από τη θέση του Αντιδημάρχου και με υποστήριζε όποτε έλειπα στα παραπάνω έπρεπε να παραμένει στο Δήμο για να διεκπεραιώνει θέματα τα οποία ήταν ζωτικής σημασίας για τους δημότες μας να μην μείνουν πίσω.

Μετά από έντονο προβληματισμό εξαιτίας όλων των παραπάνω αποφάσισα με τεράστια λύπη ότι θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να συνεχίσω να διατελώ Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διαφάνειας, Διά βίου Μάθησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Ίλιον με τους νέους όρους, γεγονός το οποίο γνωστοποίησα άμεσα στον κ. Δήμαρχο. Σας τα λέω όλα αυτά χωρίς να επιζητώ τον οίκτο και τη λύπη κανενός, αλλά εξηγώντας σας με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια τις συνθήκες και τις στάσεις ζωής μου. Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2014 στην οποία δεν έχει ακόμη υπολογιστεί επίσημα το βαρύ, πρόσθετο καθημερινό κόστος ζωής ενός ανθρώπου λόγω αναπηρίας, δεν μπορούσα να γίνω εθελοντής Αντιδήμαρχος, αν και το επιθυμούσα διακαώς. Εύχομαι ολόψυχα να είχα τη δυνατότητα να εργάζομαι στην άνω θέση,  6-7 ημέρες της εβδομάδας και 11 τουλάχιστον ώρες καθημερινά, όπως έκανα ως τώρα, χωρίς καμία αμοιβή. Μακάρι να ήμουν ανεξάρτητος οικονομικά και να μπορούσα να ανταπεξέλθω στις δαπάνες διαβίωσής μου – οι οποίες είναι και αυξημένες λόγω της απώλειας όρασής μου, και ταυτόχρονα να μπορώ να καλύψω προσωπικά με δικές μου δαπάνες όπως έπραττα, τις βλαβερές συνέπειες που επέφερε στους ευπαθείς συμπολίτες μου η έλλειψη προσωπικού στην Κοινωνική Υπηρεσία που διοικούσα, πριν αυτή αποβεί μοιραία για έναν άνθρωπο ή μια οικογένεια. Το έκανα πολλές φορές αυτό γιατί ο μισθός του Αντιδημάρχου ήταν σταθερό εισόδημά μου, και μπορούσα να το κατανείμω αναλόγως με τις εκάστοτε ανάγκες, είτε δικές μου, είτε συμπολιτών μου.

Μόλις εχθές πληροφορήθηκα ότι η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής παρέμεινε εν τέλει έμμισθη θέση, και διαπίστωσα ότι έλαβα μια απόφαση ζωής για μένα, να απέχω δηλαδή από την ανωτέρω θέση, βασισμένος σε δεδομένα που εν τω μεταξύ είχαν μεταβληθεί δραματικά χωρίς να ενημερωθώ. Έτσι λοιπόν παραμένω απλός δημοτικός σύμβουλος στο Ίλιον.

Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι ο Δήμαρχος μας κ. Νίκος Ζενέτος θα είχε τους λόγους του για την άνω αλλαγή. Εύχομαι καλή θητεία σε όλους ανεξαιρέτως τους νέους Αντιδημάρχους, και δεσμεύομαι δημόσια και ρητά να παραμείνω στην πρώτη γραμμή με κάθε τρόπο. Συμπαραστάτης σε κάθε αγώνα. Εργάτης σε κάθε ανιδιοτελή, κοινωφελή, συλλογική δράση και προσπάθεια. Ενεργός πολίτης στα κοινά στο Ίλιον και όχι μόνο. Άγρυπνος φρουρός της κοινωνικής ομπρέλας προστασίας που στήσαμε τόσα χρόνια τώρα ομόψυχα και ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες μου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου.

Ξέρατε και ξέρετε που θα με βρείτε. Συμπορευτήκαμε μέσα από τα λίγα λόγια, τα πολλά έργα, τη Διαφάνεια σε όλα και το δημόσιο απολογισμό κάθε κίνησής μου στα κοινά. Τίποτα από αυτά δεν θα αλλάξει. Εξάλλου οι τίτλοι δε σημαίνουν τίποτα όταν μας περιμένει η επόμενη μέρα για να γράψουμε μια νέα σελίδα, να χαμογελάσουμε στο Αύριο και να πάμε ένα βήμα μπροστά, μαζί !

Σας ευχαριστώ όλους και για όλα από καρδιάς.

Μετά τιμής,

Βαγγέλης Αυγουλάς

1 σχόλιο:

  1. Κρατάω όλα τα σχόλια σας, αποδείξεις αληθινής αγάπης και συμπαράστασης, για μένα! Σβήνω όμως κάθε ευκαιρία που μπορούν να αρπάξουν μικροπολιτικά και καιροσκοπικά διάφορα παπαγαλάκια προσπαθώντας να κάνουν κακό στο Ίλιον μας! Ένιωσα ότι πικράθηκα και σας το είπα ευθέως ως όφειλα. Με καταλάβατε πλήρως και σας ευχαριστώ! Δεν εκβίασα καμία θέση, καμία απόφαση! Μίλησα μόνο και απευθείας σε όλους εσάς, όταν όλα είχαν τελειώσει. Ως μέλος της ιστορικής διοικούσας παράταξης, σεβόμενος τον αρχηγό μας και δήμαρχο Ιλίου, εργάζομαι ήδη και θα εργάζομαι συλλογικά για το καλό του Ιλίου. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή