meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου μεταξύ του Αντιδημάρχου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και αντιπροσωπίας νέων ιερέων από ναούς του Ιλίου.

Ήταν μια ευκαιρία να αποτιμηθεί η έως τώρα τετραετής αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ιλίου και της Ιεράς Μητροπόλεως στα κοινωνικά θέματα και να προσδιοριστούν οι επόμενοι στόχοι προς όφελος των πολιτών.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας των ιερών ναών του Ιλίου με την Κοινωνική Υπηρεσία της πόλης για την τόνωση των δωρεών και των δράσεων του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ιλίου, καθώς και η δέσμευση του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου για μια ηλεκτρονική κάρτα απόρων πολιτών που θα καλύπτει όλο το Δήμο και όλες τις πηγές βοήθειας εντός του Ιλίου, με σεβασμό στο απόρρητο και την αξιοπρέπεια των πολιτών, για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτικότερη παροχή αποτελεσματικότερης υποστήριξης από Δήμο και Εκκλησία σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας με αποφασιστικότητα και προοδευτική προσέγγιση συντόνισε τις διεργασίες και ορίστηκε επιμέρους ομάδα εργασίας για να διευθετήσει σύντομα τα ως άνω ζητήματα. Παράλληλα, σε ένα χαλαρό διάλειμμα, ο Βαγγέλης Αυγουλάς απέσπασε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα τη δέσμευση για μια διαφορετική συνέντευξη του Σεβασμιοτάτου εφ όλης της ύλης στο κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» το επόμενο χρονικό διάστημα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στη συνεργασία του Δήμου Ιλίου και της Ιεράς Μητροπόλεως, χορηγούνται έως σήμερα 250 μερίδες έτοιμου μαγειρεμένου φαγητού καθημερινά μέσω των προγραμμάτων σίτισης που υλοποιούνται στην πόλη, ενώ από κοινού έχει μπει σε προτεραιότητα και η ορθή λειτουργία του νέου Βιοκλιματικού Πολυδύναμου Κοινωνικού Κέντρου που θα γίνει στο Δήμο Ιλίου και θα συμπεριλαμβάνει και Γηροκομείο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου