meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ: "Η ΜΟΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ"!



Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των αιμοδοτών την Παρασκευή 06.06.2014 και το Σάββατο 07.06.2014 στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο    Δήμος Ιλίου και η Κοινωνική Υπηρεσία, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Για άλλη μία φορά η πρωτοβουλία του Δήμου Ιλίου για τη διοργάνωση διήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας επιβραβεύθηκε με την προσέλευση διακοσίων ογδόντα εννέα (289) εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.



Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1987 η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ιλίου έχει διαθέσει περίπου 3.000 μονάδες αίματος, δίνοντας κυριολεκτικά ανάσα ζωής σε συμπολίτες μας που βρέθηκαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους σε ανάγκη. Αυτό το διήμερο η Δημοτική Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε με διακόσιες πενήντα εννέα 259 μονάδες αίματος, ενώ προστέθηκαν εξήντα τρεις (63) νέοι εθελοντές αιμοδότες στη λίστα των αιμοδοτών.



Άξια λόγου είναι η μεθοδική δουλειά που έχει κάνει από το 2011 ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης αυγουλάς, εθελοντής αιμοδότης και ο ίδιος, όπου με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (sms, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.) τα μητρώα των εθελοντών αιμοδοτών του Δήμου Ιλίου έχουν ενισχυθεί με περίπου 500 νέους αιμοδότες, ενώ ήδη εδώ και δύο χρόνια καθιερώθηκαν διήμερες αντί για μιας ημέρας εθελοντικές αιμοδοσίες στο Δημαρχείο Ιλίου, τρεις φορές ανά έτος.

Η εθελοντική αιμοδοσία του Ιουνίου χαρακτηρίστηκε από ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης εθελοντών αιμοδοτών από το 1987 που λειτουργεί η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας.



Σε πρόσφατη συνάντηση τους ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συμφώνησαν στη συμπόρευση της Ιεράς Μητροπόλεως με το Δήμο Ιλίου σε κοινή Τράπεζα Αίματος για όλη την πόλη, καθώς και στην από κοινού διεξαγωγή εθελοντικών αιμοδοσιών.

Βασικό συστατικό της επιτυχίας, είναι όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς, τόσο η ευσυνειδησία και η άψογη εκτέλεση των καθηκόντων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» (γιατροί, νοσηλευτές και αιμολήπτες), όσο και ο αξιοζήλευτος ζήλος των εργαζομένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου για τη σωστή διοργάνωση των εθελοντικών αιμοδοσιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου