meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ.ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ THISISRADIO.GR


 
«Η κοινωνία αναζητά συνθέσεις, συμφωνίες, ενότητα και συνεργασία για να φύγει από τα προβλήματα»
Στο «this is radio» και στη Δημοτική Εκπομπή με τον Μπάμπη Καρπούζο μίλησε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων και Καματερού Νίκος Σαράντης.

Μετά τη συγχώνευση των δύο δήμων, Καματερού και Αγίων Αναργύρων, είναι η πρώτη φορά που ο προϋπολογισμός των δήμων αυτών έχει θετικό πρόσημο. Σύμφωνα με το Δήμαρχο αυτό το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς απ’ όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στο Δήμο.

Ο κύριος Σαράντης έκανε σαφές ότι οι πελατειακές σχέσεις που επικρατούσαν αλλά και οποιεσδήποτε ενέργειες επιβάρυναν οικονομικά το δήμο χωρίς ωστόσο να προσφέρουν κάτι ουσιώδες στους δημότες σταμάτησαν. Επίσης, το γεγονός να μη χρωστάει χρήματα ο δήμος σε κανέναν από τους εργαζόμενους είναι πολύ σημαντικό, καθώς παράλληλα φαίνεται και ένα καλό πρόσωπο προς τους πιστωτές του. 

Στη συνέχεια, σχολίασε και τον τρόπο με τον οποίο ενώθηκαν οι δύο δήμοι και τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου αυτή η συγχώνευση να πραγματοποιηθεί με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Όπως είναι γνωστό με τον Καλλικράτη δεν συγχωνεύονται μόνο οι δήμοι αλλά συνάμα περιορίζονται και οι χρηματοδοτήσεις, καθώς θεωρούνται πλέον ενιαίος δήμος και όχι δύο ξεχωριστοί.

«Θα πρέπει να πω ότι τα συγχαρητήρια ανήκουν και στους εργαζόμενους γιατί πραγματικά έδωσαν τη ψυχή τους ώστε να ενοποιηθεί ο δήμος σωστά και χωρίς να υπάρχουνε προβλήματα στις υπηρεσίες προς τους δημότες. Πραγματικά πιστεύω το ότι τους έπεισα ότι πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα και τα δύο αν θέλετε ήταν ό,τι πιο σημαντικό για μένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράντης.

Στη συνέχεια, ο κ.Σαράντης έκανε σαφές ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και αυτό είναι οι υπάλληλοι που απασχολούνται στο Δήμο, οι οποίοι είναι μόλις 312 για ένα Δήμο με 60.000 – 80.000 κατοίκους τη στιγμή που σε 1000 κατοίκους πρέπει να αντιστοιχούν 6 υπάλληλοι.

Δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός ότι υπογράφτηκε με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό η υλοποίηση του πρώτου πολιτιστικού κέντρου του δήμου Καματερού και το επόμενο βήμα είναι οι δημοτικοί σταθμοί. Επίσης, έχει εγκριθεί 1,5 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στη δημοτική κοινότητα Καματερού, καθώς έχουν δοθεί άλλες 800.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο.

Βέβαια, επισήμανε και τις καταστροφές που  προκλήθηκαν στην περιοχή λόγω της πρόσφατης δυνατής βροχής με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια αλλά και καταστήματα.

«Αλλά το πρόβλημα θα παραμείνει στην καρδιά του Καματερού αν δεν διευθετηθούν τα ρέματα, τα παραρεμάτια, τα τρία ρέματα και αν δεν λυθεί το πρόβλημα του Ποικίλου όρους και των ομβρίων υδάτων. Όμως και τα τρία αυτά κομμάτια και τα τρία αυτά έργα δεν είναι έργα του Δήμου είναι σε αρμοδιότητες άλλων φορέων. Ότι ήταν να κάνουμε εμείς, δηλαδή τη μελέτη για τα παραρεμάτια την έχουμε κάνει, την έχουμε παραδώσει, τη προμελέτη για τα όμβρια την έχουμε κάνει, την έχουμε παραδώσει, το Ποικίλο όρος δεν μπορούμε να το ακουμπήσουμε καθόλου γιατί είναι άλλων φορέων του Υπουργείου Γεωργίας, του οργανισμού Αθήνας, της περιφέρειας Αττικής και του ΥΠΕΚΑ» διευκρίνισε ο κ.Σαράντης. 

Εκείνο που μπόρεσε να κάνει η Δημοτική Αρχή ήταν να απαλύνει τον πόνο όσο μπορούσε, να διορθώσει τα πράματα, να φωνάξει. Ο κ.Σαράντης ζήτησε μια σύσκεψη που έγινε μ’ όλες τις παρατάξεις προκειμένου να στείλουν τις επιστολές σ’ όλους τους αρμόδιους φορείς και ήδη υπάρχουν κάποιες απαντήσεις με τηλεφωνήματα στον ίδιο το Δήμαρχο απ’ τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον κ. Γιάννη Μιχελάκη, καθώς και τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το ρέμα της Εσχατιάς μπορεί να τελειώνει το 2014 αλλά οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να ωφεληθούν με περιβαλλοντικά και αθλητικά έργα. «Ζητήσαμε πάνω από το ρέμα της Εσχατιάς να γίνουν  ποδηλατόδρομος, πεζόδρομος, πράσινο και αθλητικά έργα το οποίο το δέχτηκε ο υπουργός και μας είπε ότι θα μας καλέσει για να μας πει ότι εγκρίνεται η μελέτη για να συνεχιστεί το έργο αυτό. Είναι αρκετά ενδιαφέρον, γιατί δώσαμε μια μάχη με το Νίκο Ζενέτο και πρέπει να το πω ώστε να πειστούν ότι κλείνοντας το ρέμα έτσι όπως έχει κλείσει με μπετό, από πάνω αν δεν φτιαχτεί όλο αυτό κι αν δεν συνδεθεί με το πάρκο Τρίτση και με το ποδηλατόδρομο που φτιάχτηκε στους Αγίους Αναργύρους από την ΕΡΓΟΣΕ να γίνει μια ολοκληρωμένη σύνδεση δυστυχώς θα γίνει ένας σκουπιδότοπος» είπε ο κ.Σαράντης.

Επίσης, ο κ. Σαράντης αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα που έχει δώσει με τον κ.Ζενέτο εδώ και πέντε χρόνια προκειμένου το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» να έρθει στην Αυτοδιοίκηση. Ο κ.Σαράντης ευελπιστεί ότι με το νέο έτος αυτό θα συμβεί, αφού πρώτα εξοφληθούν τα χρέη που έχει το υπουργείο απέναντι στην ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ ή και σε διάφορους άλλους πιστωτές.

Όσο για τις επικείμενες εκλογές ο κ.Σαράντης θεωρεί ότι η λαϊκή βούληση θα εκφραστεί με όποιο τρόπο κι αν διενεργηθούν. Οι πολίτες θα κρίνουν τόσο το έργο το δικό του όσο και των συνεργατών του, καθώς και το ήθος, την ειλικρίνεια, την αντικειμενικότητα, την εντιμότητα και τη διαφάνεια, την υπερκομματική στάση και το σεβασμό που έδειξε προς τους πολίτες.
Τέλος, ο Δήμαρχος πιστεύει ότι η κοινωνία αναζητά συνθέσεις, συμφωνίες, ενότητα και συνεργασία για να φύγει από τα προβλήματα. Αυτές τις νέες συνθήκες επιθυμεί να εκφράσει, αυτά τα νέα ήθη και έθιμα αυτές τις απαιτήσεις της νέας εποχής και των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου