meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΠΑΚΙΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Παραπληγικοί: «Μην τα πετάς. Φέρτα σε μας»
 
Το παράρτημα Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, υλοποιεί δράση με κεντρικό σύνθημα “Μην τα πετάς. Φέρτα σε μας”. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ανταποδοτική ανακύκλωση για άτομα με αναπηρία, που έχει στόχο να τα βοηθήσει να εξασφαλίσουν μία αξιοπρεπή ζωή: “Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μην πετούν τα πλαστικά μπουκάλια και τα πλαστικά καπάκια που έχουν, αλλά να τα φέρνουν σε μας, καθώς θα πιάσουν τόπο και θα διατεθούν για καλό σκοπό. Η δράση μας άρχισε εδώ κι έναν μήνα και στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το πλαστικό σε αναπηρικά αμαξίδια, ιατρικά βοηθήματα, ορθοπεδικά είδη και άλλα αναλώσιμα για άτομα με αναπηρία”, εξηγεί στη “Μ” ο πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Γιώργος Αυγουστίδης.
 
Της Νικολέττας Μπούκα
 
Ημέρα με την ημέρα, η πρωτοβουλία τους διαδίδεται σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, οι οποίοι συμβάλλουν στην ξεχωριστή αυτή προσπάθεια.
 
Οι ποσότητες που συλλέγονται δίνονται για ανακύκλωση και με τα λεφτά που συγκεντρώνονται αγοράζονται αναπηρικά αμαξίδια, ιατρικά βοηθήματα ή άλλα αναλώσιμα για ανασφάλιστα και όχι μόνο άτομα με αναπηρία.
 
Ο λόγος για το παράρτημα Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, που υλοποιεί τη συγκεκριμένη δράση με κεντρικό σύνθημα “Μην τα πετάς. Φέρ’ τα σε μας”. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ανταποδοτική ανακύκλωση για άτομα με αναπηρία, που έχει στόχο να τα βοηθήσει να εξασφαλίσουν μία αξιοπρεπή ζωή.
 
“Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μην πετούν τα πλαστικά μπουκάλια και τα πλαστικά καπάκια που έχουν, αλλά να τα φέρνουν σε μας, καθώς θα πιάσουν τόπο και θα διατεθούν για καλό σκοπό. Η δράση μας άρχισε εδώ κι έναν μήνα και στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το πλαστικό σε αναπηρικά αμαξίδια, ιατρικά βοηθήματα, ορθοπεδικά είδη και άλλα αναλώσιμα για άτομα με αναπηρία”, εξηγεί στη “Μ” ο πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Γιώργος Αυγουστίδης, ο οποίος βρέθηκε χθες στο ενημερωτικό σταντ για την πρωτοβουλία αυτή που στήθηκε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (3 Δεκεμβρίου).
 
Παράλληλα, εξηγεί ότι ο Σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με εταιρεία ανακύκλωσης που παίρνει τα πλαστικά που συγκεντρώνονται και δίνει στο Σύλλογο 150 ευρώ για κάθε τόνο. Μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί ένας τόνος από πλαστικά μπουκάλια και πλαστικά καπάκια και αποθηκεύτηκε σε ειδικό χώρο που παραχωρήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης.
 
“Θέλουμε να βοηθήσουμε αναπήρους από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά αν υπάρχει ανάγκη κι από άλλα μέρη της χώρας μας, δεν θα τους γυρίσουμε την πλάτη. Έμφαση δίνουμε σε ανασφάλιστους αλλά και σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αγοράσουν κάποια σημαντικά είδη. Για παράδειγμα, ένα αναπηρικό αμαξίδιο κοστίζει από 500 έως 1.000 ευρώ, ένα ποδήλατο κινησιοθεραπείας 1.500 ευρώ κι ένα ορθοπεδικό κρεβάτι 1.000 ευρώ. Άρα, χρειαζόμαστε μεγάλες ποσότητες πλαστικών”, τονίζει ο κ. Αυγουστίδης.
 
Πού να απευθυνθείτε
 
Η ιδέα για τη συλλογή πλαστικών καπακιών ξεκίνησε από τα Γιαννιτσά, στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Λαμία και τώρα γίνεται πράξη και στη Θεσσαλονίκη. Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του παραρτήματος Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (Παπαδάκη 41 και Σιγάλα 9, στην περιοχή Βούλγαρη) ή να τηλεφωνούν στο 2310-310210. Τα γραφεία του Συλλόγου λειτουργούν Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 09.00 - 17.00 και Τετάρτη 09.00 - 14.00.
 
Πηγή: Εφημερίδα «Μακεδονία»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου