meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ


Η κινητοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλείων Ιλίου «Η Αρχαία Ολυμπία» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών, γέμισε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου με εκατοντάδες κιλά φρούτων και λαχανικών, χάρη στην αλληλέγγυα προσφορά των εμπόρων και των παραγωγών την 1η και 2 Μαρτίου 2013.


 
Οι Ηλείοι που κατοικούν στο Ίλιον, κλήθηκαν στα μέσα Φλεβάρη και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, να ενισχύσουν με τις προσφορές τους σε τρόφιμα και φάρμακα την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, ενώ με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο του Συλλόγου και Αντιδήμαρχο Ιλίου κ. Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, δύο μεγάλα φορτηγά γέμισαν οπωροκηπευτικά και εμπλούτισαν το τραπέζι εκατοντάδων απόρων οικογενειών που ενισχύονται δια μέσου του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης κάθε μήνα.


 
Πολλοί εθελοντές, μεταξύ αυτών και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλείων Ιλίου, ξεφόρτωσαν και τακτοποίησαν τις προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου, ενώ υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας υπό τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλη Αυγουλά, συσκεύασαν πακέτα με φρούτα και λαχανικά που δόθηκαν σε εκατοντάδες διαπιστωμένους δικαιούχους, άπορους συμπολίτες μας.


 
Οι σακούλες με τα προσφερόμενα προϊόντα φτιάχνονταν και προσφέρονταν ανάλογα με τα μέλη που ζουν σε κάθε οικία και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οικογένειας, αφού οι δικαιούχοι είχαν προηγουμένως ειδοποιηθεί τηλεφωνικά και τους είχε κλειστεί ατομικό συγκεκριμένο ραντεβού για την παραλαβή των προϊόντων, όπως γίνεται κάθε μήνα.




 
 
Παράλληλα, χάρη στη βοήθεια της Ένωσης Κρητών Ιλίου και του Προέδρου της Στέλιου Μπουρδάκη, στο κοινωνικό παράδειγμα του Δήμου Ιεράπετρας και στο συντονισμό του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου, περισσότερο από ένας τόνος αγροτικών προϊόντων έφτασε την περασμένη βδομάδα από Κρήτες παραγωγούς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου και δόθηκε προς στήριξη των συσσιτίων της εκκλησίας, αλλά και σε κατοίκων δέματα σε ανήμπορους να αυτοεξυπηρετηθούν συμπολίτες μας, ενταγμένους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, πρόγραμμα το οποίο ο Δήμος Ιλίου συντηρεί επί χρόνια με ιδίους πόρους.

 
 
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε, ότι το Φεβρουάριο ο Δήμος Ιλίου διένειμε σε πολυμελείς άπορες οικογένειες χίλια κιλά χοιρινού κρέατος με έξοδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας.   













 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου