meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

NΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι υπογραφές μπήκαν και το Κοινωνικό Ιατρείο στο Ίλιον είναι από την περασμένη εβδομάδα και τυπικά γεγονός!
Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Γιώργος Πατούλης, επισημοποίησαν τη συνεργασία τους υπέρ των παιδιών που δεν έχουν υγειονομική κάλυψη, σε συνάντηση τους στα γραφεία του ΙΣΑ την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012.

            Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Βαγγέλη Αυγουλά, υπέγραψε Μνημόνιο Κοινωνικής Συνεργασίας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, φιλοξενώντας πλέον Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και στο Ίλιον.
            Μετά τη συλλογή δεκάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων και υγειονομικού υλικού τον περασμένο Ιούνιο στο Ίλιον για τους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη, ο Δήμος τώρα προχωρά σε εκστρατεία δωρεάν παιδικού εμβολιασμού μέσω της μονάδας των Δημοτικών του Ιατρείων στον Άγιο Φανούριο.

Ως την καλύτερη μέχρι σήμερα κοινωνική προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με προτεραιότητα τα παιδιά χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης την ίδρυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ενώ για τη συνεργασία του ΙΣΑ με το Δήμο Ιλίου ο κ. Πατούλης σημείωσε: «Ο Δήμαρχος του Ιλίου και φίλος Νίκος Ζενέτος είναι από τα σοβαρότερα αυτοδιοικητικά στελέχη που έχω συναντήσει στην πορεία μου. Μέσα από το παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που συστήνουμε στο Ίλιον, στέλνουμε έμπρακτα μήνυμα ισοτιμίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όλων όσων έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης αλλά δεν έχουν οικονομικούς πόρους. Έχουν βρεθεί ήδη οι εθελοντές παιδίατροι και τα εμβόλια και υπό τον επιστημονικό συντονισμό του ΙΣΑ προχωράμε από αρχές Οκτώβρη σε όλους τους δωρεάν εμβολιασμούς των παιδιών που έχουν καταγραφεί στους επτά εμβολιαστικούς μας σταθμούς. Το επίπεδο οργάνωσης μας επιτρέπει κάθε παιδί να φεύγει ήδη από το πρώτο ραντεβού με την ατομική του κάρτα υγείας για να παρακολουθείται στην πορεία συστηματικά πλέον από τους εθελοντές ιατρούς μας και να προγραμματίζονται και οι επόμενες δόσεις και τα επόμενα εμβόλια που θα χρειαστούν για την πλήρη υγειονομική του θωράκιση».
 
Πηγές του ΙΣΑ σημειώνουν πως το Ίλιον είναι από τους πιο οργανωμένους δήμους που έχουν συναντήσει στις μέχρι τώρα συνεργασίες τους, γι’αυτό προτάθηκε και η άμεση επισημοποίηση και μονιμοποίηση των από κοινού κοινωνικών δράσεων σε θέματα υγείας και πρόληψης.
            Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του “meallamatia”, στον ΙΣΑ επεξεργάζονται νέο πρότυπο πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικής παρακολούθησης ανασφάλιστων παιδιών που θα παρουσιαστεί σύντομα και επίσημα από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Πατούλη.

            Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, στάθηκε στην τιμητική για το Ίλιον επιλογή συνεργασίας από τον ΙΣΑ: «Ευχαριστώ θερμά γι’αυτό το κοινωνικό αντάμωμα και συγχαίρω τον Πρόεδρο του ΙΣΑ και επί πολλά έτη συνοδοιπόρο μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Γιώργο Πατούλη γι’αυτό το μεγαλόψυχο κοινωνικό εγχείρημα αλληλεγγύης. Συγχαίρω όμως παράλληλα από καρδιάς, κάθε μία και καθέναν εθελοντή ιατρό ξεχωριστά που δίνουν από το υστέρημα του χρόνου τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πανελλαδικά αφιλοκερδώς σε ασθενείς συμπολίτες μας που νομίζουν πως έχουν χάσει το δικαίωμα τους στην υγεία και στη ζωή επειδή δεν έχουν χρήματα. Ευτυχώς δεν έχουν φορολογηθεί ακόμη η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη γι’αυτό υπάρχει ακόμα ελπίδα».

            Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο Ίλιον στεγάζεται στη δεύτερη μονάδα Δημοτικών Ιατρείων (Γρηγορίου Ε 25 Αγ.Φανούριος).
Οι ανασφάλιστοι γονείς θα μπορούν να επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής Ιλίου καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και έως την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου να καταγραφούν τα εμβόλια που εκκρεμούν για τα παιδιά τους.
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: το Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού, η ταυτότητα του γονέα , το ΑΜΚΑ του γονέα ή το ΑΜΚΑ του παιδιού, και το βιβλιάριο ασφάλισης που έληξε (αν υπάρχει) ή εναλλακτικά η κάρτα ανεργίας (αν αυτό υπάρχει).
Περαιτέρω οδηγίες θα δοθούν στους γονείς στον Εμβολιαστικό Σταθμό.

Οι εμβολιασμοί θα διεξαχθούν δωρεάν από 1η Οκτωβρίου 2012, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των εμβολιαστικών αναγκών.



Παιδιά που είναι πλήρως ανεμβολίαστα, θα κάνουν το λεγόμενο "catch up" στην εμβολιαστική τους φαρέτρα, με προτεραιότητα στα πιο ζωτικής σημασίας εμβόλια του Βασικού Εμβολιασμού.
Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δε χάνεται, όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη. Τα παιδιά που θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα παρακολουθούνται συστηματικά ώστε να προσέρχονται και μελλοντικά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη χορήγηση των υπόλοιπων εμβολίων.

Εμβολιαστικός Σταθμός
Δημοτικά Ιατρεία Αγ.Φανουρίου, Γρηγορίου Ε΄ 25, Ίλιον
Υπεύθυνη: κα Αδάμ Ελένη            Τηλέφωνο: 2102624090        Ωρες: 09:00-13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου