meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ 2007-ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Μπορεί σήμερα πολλοί να θέλουν να δικαιωθούν ως μετά Χριστόν προφήτες, μπορεί όλοι εμείς να απογοητευόμαστε και να μη βλέπουμε φως στο τούνελ μεταξύ άλλων και γιατί δε βλέπουμε να υπάρχουν αξιόλογα διοικητικά (πολιτικά και αυτοδιοικητικά) στελέχη αρκετά ώστε να σηκώσουν τη χώρα μας στις πλάτες τους ως οφείλουν και να κάνουμε όλοι μαζί επιτέλους ένα βήμα μπροστά, το φως από αχτίδες αισιοδοξίας όμως είναι αρκετό για να μας υπενθυμίσει πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Πολλούς μήνες πριν αρχίσουμε να ακούμε τη φράση «οικονομική κρίση» και πολύ καιρό πριν αρχίσουμε να την πληρώνουμε όσοι δε φταίμε, ήδη από το 2007, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, είχε μια ξεκάθαρη και πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την ίδρυση Κοινωνικών Φροντιστηρίων, την οποία και κατέθεσε και προσπάθησε να προωθήσει επισήμως μέσω το Υπ.Εσωτερικών και της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.

Παραθέτουμε Δελτίο Τύπου του Δήμου Ιλίου αυτολεξεί πέντε χρόνια πριν, όταν ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος διοικούσε έναν Δήμο με μεγάλο οικονομικό αποθεματικό εκατομμυρίων ευρώ το οποίο διατηρεί ακόμη και σήμερα και ευθαρσώς έχει πολλές φορές τονίσει ότι θα το ξοδέψει όλο μόνο για τους πολίτες και κάνοντας Κοινωνική Πολιτική ουσίας:

«Ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος Ζενέτος, με επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, ζητά να προωθήσουν νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εγκρίνονται τα εντάλματα των εξόδων λειτουργίας Κοινωνικών Φροντιστηρίων στους Δήμους για τα παιδιά των απόρων, των ανέργων, των πολύτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες αυτές δεν τους επιτρέπουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των φροντιστηρίων, που απαιτούνται για την καλύτερη προετοιμασία και κατ’ επέκταση την εισαγωγή των παιδιών τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Επειδή, όμως, και αυτά τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης, η Δημοτική Αρχή του Ιλίου προτείνει την ίδρυση Κοινωνικών Φροντιστηρίων, τα οποία θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο, θα απασχολούν επιλεγμένους παιδαγωγούς, με άρτια επιστημονική κατάρτιση και θα προσφέρουν τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.
Στο Δήμο Ιλίου πιστεύουμε ότι είναι χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθεί αρωγός των οικογενειών αυτών στον αγώνα τους να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Πρόταση μεστή, που σ’ένα Δήμο με θετικό πρόσημο στο ταμείο του αρκεί ένα απλό νομοθετικό okτης πολιτείας για να αρχίσει να υλοποιείται. Πρόταση που έως και σήμερα ο Δήμαρχος Ιλίου προσπαθεί μέσω της ΚΕΔΕ και του Υπ.Εσωτερικών να τη θεσμοθετήσει. Παρά τις συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τους διευθυντές των λυκείων του Ιλίου και τις προσπάθειες ενθάρρυνσης των μαθημάτων πρόσθετης διδακτικής στήριξης εντός των σχολείων μετά το σχολικό ωράριο, η πρόταση μας παραμένει στο τραπέζι και στοχεύει σ’ένα ολοκληρωμένο πρόσθετο εκπαιδευτικό πλαίσιο για κάθε παιδί, χωρίς τα βαλάντια να αφαιρούν το δικαίωμα επιλογής από τους γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου