meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

«Aγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί φίλοι.
Ως κοινωνία βιώνουμε μια κρίση καταστροφική για τα κοινωνικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος. Από τη δεκαετία του '70 αγωνιζόμαστε με πείσμα και επιμονή γιατί πιστεύουμε ότι αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα. Είναι μια ιδιαιτερότητα που απαιτεί σεβασμό και εξασφάλιση ευκαιριών, προκειμένου να οδηγήσει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που με αυτή συνυπάρχουν. Η κατοχύρωση του σεβασμού της αξιοπρεπείας του κάθε ανθρώπου υπήρξε απόλυτη προτεραιότητα των κοινών προσπαθειών και αγώνων μας. Είμαστε οραματιστές του κοινωνικού κράτους και αγωνιστές της υπεράσπισής του. Πιστεύουμε ότι το κοινωνικό κράτος και τα κοινωνικά δικαιώματα είναι μοχλός ανάπτυξης και όχι χαμένες επενδύσεις, όπως με κυνισμό υποστηρίζει ανιστόρητα ο νεοφιλελευθερισμός.
Γνωρίζοντας και βιώνοντας προσωπικά την κοπιώδη προσπάθεια που απαιτείται από τον καθένα από εμάς προκειμένου να ξεπεραστούν τα μικρά και μεγάλα εμπόδια που ορθώνει ο κοινωνικός αποκλεισμός στην καθημερινή μας ζωή, πίστεψα και εξακολουθώ να πιστεύω στην ανάγκη κατοχύρωσης και συνεχούς διεύρυνσης των κοινωνικών δικαιωμάτων που εξασφαλίζουν στα πρόσωπα με αναπηρία την καλύτερη δυνατή λειτουργική, πνευματική και κοινωνική αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Μαζί με πολλούς από εσάς αναπήρους και γονείς, αγωνιστήκαμε σταθερά και αποφασιστικά από τη δεκαετία του '70 προκειμένου να διεκδικήσουμε όσα έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα. Κανένας δεν μας χάρισε τίποτα. Και δεν θα είχαμε σημειώσει την παραμικρή πρόοδο αν εμείς οι ίδιοι δεν προβάλαμε, δεν προκρίναμε και δεν διεκδικούσαμε με πείσμα το σεβασμό της αξιοπρέπειάς μας.
Τα τελευταία δυο χρονιά η πολιτική και ιδεολογική εκτροπή της παράταξης που πίστεψα στο παρελθόν, η υποταγή των αξιών της σε αξιώματα και σκοπιμότητες εχθρικά για την κοινωνία, ο άμεσος κίνδυνος κατεδάφισης όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, με οδήγησαν σε πλήρη πολιτική και ιδεολογική ρήξη προκειμένου να συνεχίσω να υπερασπίζομε το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας μας, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι.
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, όλοι είμαστε κοινωνοί των κινδύνων που απειλούν την κοινωνία και τον καθένα ξεχωριστά. Όλοι διαισθανόμαστε ότι τα δεδομένα μπορεί να χειροτερέψουν. Ωστόσο, όλοι οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι η παραίτηση απέναντι σε αυτές τις τραγικές συνθήκες μπορεί να αποβεί καταστροφική. Σήμερα καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κόμματα και σε πρόσωπα που είναι διατεθειμένα να υπερασπιστούν την πατρίδα και την κοινωνία. Με πολλούς φίλους και συναγωνιστές που είχαν τις ίδιες αγωνίες συγκροτήσαμε μια πολιτική πρωτοβουλία την “Ενωτική Κίνηση”, την οποία δεν μετατρέψαμε σε κόμμα πιστεύοντας ότι ο ρόλος μας αυτή τη στιγμή υπαγόρευε την εξάντληση όλων των ορίων και περιθωρίων με σκοπό τη συγκρότηση ενός κοινωνικού, πατριωτικού, αναπτυξιακού, εναλλακτικού κυβερνητικού μετώπου.
Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας οι συλλογικότητες στις οποίες απευθυνθήκαμε, δυστυχώς δεν ανταποκριθήκαν στην ιστορική τους ευθύνη. Ο μονός φορέας που πίστεψε στην αναγκαιότητα μιας τέτοιας προσπάθειας ήταν ο Συνασπισμός της Αριστεράς και ο Πρόεδρός του, ο Αλέξης Τσίπρας.
Έτσι συγκροτήσαμε την πρωτοβουλία ‘ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο" αναζητώντας, τώρα αλλά και μετεκλογικά, τις απαιτούμενες προγραμματικές συγκλήσεις με όσους αντιλαμβάνονται ότι σε τέτοιες στιγμές προέχει το συμφέρον της κοινωνίας και της πατρίδας και όχι τα ποσοστά και οι επί μέρους καταγραφές.
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα είμαι Υποψήφιος Βουλευτής του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου στη Β’ Αθηνών.
Αισθανόμενος – στη βάση της πολιτικής και κοινωνικής μου διαδρομής, αλλά και της πρόσφατης αδιαπραγμάτευτης ρήξης μου – ότι έχω το δικαίωμα να σας κοιτάζω στα μάτια και να απευθύνομαι σε εσάς ως πολίτες και ως συναδέλφους, σας ζητώ να ενεργοποιηθείτε πανελλαδικά και να στηρίξετε με αποφασιστικότητα το ψηφοδέλτιο του “ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο”. Σε ότι αφορά τη δική μου υποψηφιότητα, σας καλώ να κρίνετε με τη συνείδηση σας εάν η παρουσία μου στο κοινοβούλιο σηματοδοτεί την αναγκαία αντίσταση για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους μας, ιδιαίτερα για εκείνους που εξαιτίας της βαριάς ιδιαιτερότητας τους δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν μόνοι τα δικαιώματά τους.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΣΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ.
Βιογραφικό σημείωμα:
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια. Είναι Δρ. κοινωνικών επιστημών, δικηγόρος και εκλέχτηκε τρεις φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Από τον Ιούλιο του 2011 που καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο είναι ανεξάρτητος βουλευτής.
Το 1961 έχασε το φως του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών, ενώ στη συνέχεια εισήχθη με Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Την περίοδο 1976-1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, στην αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούστηκε με τους αντιδραστικούς κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με το Νόμο 4000.
Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και επιτέλεσε ουσιαστικό έργο με έμφαση στην παιδική προστασία, στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με αναπηρία. Η δημιουργία πλήθους καινοτόμων κοινωνικών υποδομών πρόνοιας συνδέθηκε με την περίοδο άσκησης των καθηκόντων του στην εν λόγω θέση.
Για την κοινωνική του δράση τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνείς φορείς (Ίδρυμα Μ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Λέσχη Υγείας της Ευρώπης κ.α.). Το 2006 η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε ως αναγνώριση των κοινωνικών και πολιτικών του αγώνων με σκοπό την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους και μίας ανθρώπινης κοινωνίας.
Η συνέπεια στο πολιτικό και κοινωνικό του έργο επέβαλε την παύση της συμπόρευσής του με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου, που αποτέλεσε και την προσωπική του κόκκινη γραμμή ως προς τη συνείδηση και την πολιτική του θέση.
Σήμερα είναι μέλος της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου αριστερού προοδευτικού και δημοκρατικού μετώπου.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Επικοινωνία:
web: www.kouroumplis.gr
facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002677773030
email: panagiotis@kouroumplis.gr
Tηλ: 2103244711, 2641044203, Fax: 2103218158, 2641044202

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου