meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ " - ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ !!

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"
Αυγά-μάτια..και όχι μόνο..!

Αισθήσεις 5, 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες! Και επειδή δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα,
θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές.
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και
επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα
για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό
μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις
και πείτε μου!
Σχόλια πάντα επιτρέπονται και επιζητούνται!
Α ρε λουκουμά!

Λουκουμάδες , γλυκό δημοφιλές στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.. Παρασκευάζεται από ζύμη τηγανισμένη σε καυτό λάδι. Σβίγκοι τους ονόμασαν Έλληνες Εβραϊκής καταγωγής και έχει μείνει και ως σήμερα αυτή η ονομασία. Αναφέρεται ότι η λέξη προέρχεται από τους Ρωμαίους αν και προέρχεται από τη μεσαιωνική γερμανική λέξη swinge. Sfingi di San Giuseppe το είπαν οι Ιταλοί. Οι Έλληνες όταν λένε λουκουμάδες εννοούν τραγανοί απέξω και μέσα ψημένοι καλά. Λατρεύω τους λουκουμάδες που φτιάχνει η θεία μου και έτσι έμαθα την συνταγούλα και θα την μοιραστώ μαζί σας!
Οι Λουκουμάδες της θείας μου!


Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι
¾ φλιτζανιού γάλα
1 και ½ φλιτζανιού νερό
1 φακελάκι μαγιά
3κουτ. βουτυράκι
1 πρέζα αλάτι
Ηλιέλαιο
Μέλι , καρύδια και κανέλα
Προαιρετικά άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το γάλα, το βουτυράκι που το έχουμε λιώσει και το αλάτι, το νερό σιγά σιγά ώσπου να γίνει ένας παχύς χυλός. Αφήνουμε το μίγμα κάπου ζεστά , κοντά σε ένα καλοριφέρ για 1 ώρα να φουσκώσει. Βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει σε μία κατσαρόλα. Και παίρνοντας με το χέρι μας μείγμα το κόβουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε να τηγανιστεί, και συνεχίζουμε με όλο το μίγμα. Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε και τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί μέχρι να τους σερβίρουμε. Στο μπλέντερ σπάμε λίγο τα καρύδια και πάνω από τους λουκουμάδες περιχύνουμε με το μέλι, ρίχνουμε τα καρύδια και την κανέλα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου