meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Δεν είναι μόνο απρόσεκτος, επιπόλαια σκεπτόμενος , πρόχειρος στη δημόσια συμπεριφορά του και χωρίς τους κατάλληλους συνεργάτες ο κατά τ΄άλλα συμπαθής  αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Είναι και ….καντέμης.

Δεν του έφτανε η γενικευμένη επίθεση που δέχεται , κυρίως για αδυναμία να ελέγξει - υποτυπωδώς έστω-  το «Άβατο των Εξαρχείων» και τα θλιβερά επεισόδια κάθε τόσο ( τα οποία προαναγγέλλονται πλέον από φιλο- αντιεξουστικά ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.) , αποφάσισε  με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο να «τα βάλει» με το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη  στον οποίο  καταλόγισε ευθύνες  για  μη τήρηση υποσχέσεών του για τη στέγαση προσφύγων και ναρκομανών και ρίχνοντας σ' εκείνο την ευθύνη, κατηγορώντας τον ότι «ζητεί  από την Αστυνομία να διώξει τους ναρκομανείς από διάφορα σημεία της Αθήνας αλλά πώς να τους διώξει όταν δεν έχει τη βοήθεια του Δημάρχου»;

Πριν αλέκτορα λαλήσαι λοιπόν, ήρθαν τα αποκαρδιωτικά - για Κράτος που θέλει να αποκαλείται πολιτισμένο- επεισόδια με τη διαμαρτυρία εκατοντάδων απελπισμένων συνταξιούχων που θέλοντας να διαδηλώσουν στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζοντας την αγωνία τους για τη συνεχή μείωση συντάξεων και επικουρικών, πήγαν με πανό και συνθήματα, 70ντάρηδες και 75ντάρηδες και 80ντάρηδες , σχεδόν άποροι πλέον, συνταξιούχοι Έλληνες πολίτες  εκεί που έπρεπε να πάνε, εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις: Στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου. Και η αστυνομία, αφού  έκλεισε τους δρόμους  και έβγαλε έξω περισσότερους αστυνομικούς από τους συνταξιούχους,  έκρινε επιβαλλόμενο, εκτός των άλλων, να «ψεκάσει» τους πατεράδες και τους παππούδες μας με χημικά!

Καντεμιά κύριε Τόσκα μου. Έστω κι αν προσπαθήσατε, εσείς και οι επιτελείς σας, να ρίξετε την ευθύνη σε ΕΝΑΝ αστυνομικό ο οποίος «τρόμαξε» - λέει- από τους συνταξιούχους, (φτωχοποιημένους, εγκαταλελειμμένους, άρρωστους και ανάπηρους) και τους…. ψέκασε ( σε λίγο θα μας πείτε ότι είχε και ψυχολογικά προβλήματα) δυο είναι οι εξηγήσεις: 

1.      Υπήρχε δική σας διαταγή  - ή έστω σύσταση- για χρησιμοποίηση χημικών και
2.      ΔΕΝ υπήρχε.

Στην πρώτη περίπτωση, φέρετε ακέραιη την ευθύνη. Και στη δεύτερη, η Αστυνομία ΔΕΝ σας υπακούει. ΑΥΤΟ έπρεπε να ψάξετε, να αναλύσετε και να παρουσιάσετε. Όχι τις ευθύνες του Δημάρχου. Αλλά δεν το ξέρατε όταν δίνατε τη συνέντευξη. Ούτε το είχατε φανταστεί. Ούτε κανένας σύμβουλός σας το είχε φανταστεί.

Περιμένοντας λοιπόν, στην επόμενη διαδήλωση συνταξιούχων να σας δούμε κι εσάς με τους άλλους, πρέπει να σας αναφέρουμε ότι και ο κ. Καμίνης, με απάντησή του, σας «ρούμπωσε».

Τι είπε μεταξύ άλλων;  «Ούτε ίχνος αυτοκριτικής από τον κ. Τόσκα για το επίπεδο αστυνόμευσης στην Αθήνα. Ούτε λέξη για τις ευθύνες του στην αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων της πρωτεύουσας, την έλλειψη κάθε σχεδιασμού για τη γειτονιά των Εξαρχείων, το εμπόριο ναρκωτικών στη μέση του δρόμου, την αποδιοργάνωση της Τροχαίας, την παραβατικότητα, τους βανδαλισμούς και την καταστροφή μνημείων της πόλης. Ο κ. Τόσκας αντί να απολογηθεί, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του, επιστρατεύοντας απαράδεκτες ανακρίβειες».

Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί, όπως είπε ο Δήμαρχος,  «… και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει, ότι  ο δήμος Αθηναίων πολύ πριν από τον Υπουργό, αλλά και επί των ημερών του πρωταγωνιστεί στο κρισιμότατο ζήτημα για την Αθήνα, το προσφυγικό. Άλλωστε, την αποτελεσματικότητα της συνδρομής του δήμου Αθηναίων στη διαχείριση του προσφυγικού δεν χρειάζεται να την αναγνωρίσει ο Υπουργός. Την έχουν αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Δυο ταυτόχρονα, κατακέφαλα  χτυπήματα στον κ. Τόσκα τα αποία τα ακολούθησαν αποδοκιμασίες από τον μισό Σύριζα, υπουργούς, βουλευτές και «διαρροές» από το ίδιο το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Καλή χώνεψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου