meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ!



Ήταν στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016, όταν ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ως ενεργό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος και εκπρόσωπος του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, βρέθηκε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού, καταθέτοντας το θαυμασμό του και τη συμπαράστασή του, στον καθημερινό αγώνα και στις πρωτοπόρες δράσεις δασκάλων, γονιών και μαθητών! Παρών ήταν τότε και ο Δήμαρχος της πόλης.

Έτσι, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Παληάς Ηρακλής, έχοντας διατηρήσει τη φιλική επικοινωνία με τον κ. Αυγουλά, κινητοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών για καλό!

Μαθητές της Μέσης και Ανώτερης Βαθμίδας του 1ου Ειδικού ΔΣ Κορυδαλλού διδάχθηκαν, έπαιξαν, ζωγράφισαν, συζήτησαν, για κάποια από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, καθώς και για τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Αποτέλεσμα της καινούργιας γνώσης και καρπός ομαδικής δουλειάς ήταν το παραμύθι που δημιούργησαν. Το Παραμύθι που έπρεπε γρήγορα να αποκτήσει σάρκα και οστά και να οδηγήσει τους μαθητές σε ένα διεθνή διαγωνισμό με πολλές ελπίδες για διάκριση!

Ως αποτέλεσμα, την εκτύπωση και τη βιβλιοδεσία της πρώτης Έκδοσης του παραμυθιού των παιδιών με αναπηρίες, ανέλαβε άμεσα το Εθνικό Τυπογραφείο, με παρέμβαση του αρμόδιου Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη και χάρη στην άμεση αντίδραση του αρμόδιου Ειδικού Γραμματέα του Ε.Τ. κ. Παπαδημητρόπουλου.

Για να μην καθυστερήσουν υπογραφές και για να μη χαθούν προθεσμίες, κινητοποιήθηκε έγκαιρα μια ομάδα επιστημονικών συνεργατών των αρμόδιων Υπουργών κ. Κ. Κουρουμπλή και Βερναρδάκη: Βαγγέλης Αυγουλάς, Σοφία Λάτσου και Αρίστη Δαρειωτάκη, απέδειξαν για άλλη μια φορά, ότι παρεμβάσεις των υπουργικών γραφείων, μπορεί να γίνονται και για καλό σκοπό!

Με το παραμύθι αυτό το σχολείο συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας με θέμα: «Σχολικός αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα».

Αντίτυπα του παραμυθιού θα μοιραστούν σε όλους τους μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού και ένας αριθμός θα παραμείνει στη σχολική μονάδα για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

 « «Όσα ξέρει το παιδί, δεν τα ξέρουν οι μεγάλοι», έχει τραγουδήσει ο Γιάννης Ζουγανέλης και «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί όσο υπάρχει το παιδί, υπάρχει ελπίδα», μας έχει νουθετήσει ο αξέχαστος Παύλος Σιδηρόπουλος», σημείωσε με νόημα ο κ. Αυγουλάς, ο οποίος απαίτησε από το σχολείο να μην αποστείλει ούτε καν ευχαριστήριες επιστολές στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, γιατί η θετική ανταπόκριση θα πρέπει πάντα να νοείται ως δεδομένη και αυτονόητη σε τέτοια θέματα!


Όσοι ενδιαφέρεστε να προμηθευτείτε το παραμύθι «Η μπάλα που ονειρευόταν να γίνει…» επικοινωνήστε με το σχολείο στο mail:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου