meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει με μικρές μαθήτριες για τη γραφή BrailleΟ Βαγγέλης εξηγεί στους μαθητές τι είναι το λευκό μπαστούνι



53 μαθητές της Β’ Δημοτικού συνάντησαν ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο ΣΚΕΠ το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου 2016 στο 6ο Δημοτικό Πετρούπολης.

Οι περισσότεροι από τους μικρούς μαθητές δεν είχαν ξαναδεί τυφλό άνθρωπο στη ζωή τους όπως είπαν και είχαν έτσι την ευκαιρία να ρωτήσουν ότι τους φαινόταν «διαφορετικό» και «περίεργο» από την καθημερινότητα του νεαρού δικηγόρου.

Τα παιδιά εντυπωσίασαν μεταξύ άλλων οι κουκίδες της ανάγλυφης γραφής Braille των τυφλών και η εκπαίδευση ενός τυφλού στο λευκό μπαστούνι που τον βοηθά «να μη χτυπά πάνω στα εμπόδια».

Η βιωματική συζήτηση με τους μαθητές πήγε πολύ καλά, γι’αυτό και με το διευθυντή και τους δασκάλους συμφωνήθηκε ήδη νέα επίσκεψη στο σχολείο τον ερχόμενο Μάιο.

Στόχος του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών και νέων (ΣΚΕΠ), είναι να φέρνει σε καθημερινή επαφή νέους με και χωρίς αναπηρία για την προώθηση της αξίας του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την ενίσχυση της λογικής και των πρακτικών της κοινωνικής ένταξης.

Περισσότερα στο www.skep.gr


Ο Βαγγέλης περπατάει στην αίθουσα με το λευκό μπαστούνιΟ Βαγγέλης ακούει ερωτήσεις παιδιών


Ο Βαγγέλης, η Ειρήνη Τρομπέτα εκπρόσωπος του ΣΚΕΠ, ο Διευθυντής του σχολείου και οι δασκάλες των τάξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου