meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΑΜΕΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ο Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, επισκέφτηκε τον Πολυχώρο της  Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα για παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού όπου η έδρα της  βρίσκετε στην οδό Πελασγίας 133 στο Περιστέρι.

Η επίσκεψη του κ. Αυγουλά εντάσσεται στο πρόγραμμα ενημέρωσής του για τις υφιστάμενες Δομές Α.μεΑ. και τα προγράμματα που αυτές υλοποιούν, καθώς και τα προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν, ενόψη των δράσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών που πρόκειται να ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στα πλαίσια της Κοινωνικής πολιτικής που πρόκειται να εξαγγείλει ο  Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής.

Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνετε και ο πολυχώρος της  Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα ένας  πολυχώρος απογευματινής λειτουργιάς δημιουργίας και έκφρασης για παιδιά & νέους  με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, όπου έχει αναπτύξει πολλαπλές δραστηριότητες μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την υποστήριξη δομών δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και εφήβων με φάσμα αυτισμού και νοητική υστέρηση σε όλη την Αττική, να πληροφορηθεί  για τον τρόπο λειτουργίας της  αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση και όχι μόνο.

Κατά την συνάντηση και συζήτηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο της Γέφυρας Ζωής κ. Διονύση Γουράνιο και της  υπεύθυνες του πολυχώρου κα. Παναγιώτα Μαντζαβίνου , & κα. Εριέττα Καραμπέτσου για τα διεξαγόμενα ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματά της ο κ. Αυγουλάς ενημερώθηκε για:

-όλα όσα αφορούν την λειτουργία της Γέφυρας Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα,
-την μη ύπαρξη άλλης δομής Α.με.Α στο δυτικό τομέα για παιδιά με νοητική υστέρηση - Φάσμα Αυτισμού, γεγονός που μεγενθύνει το έργο της, τη σημασία της αλλά και τη συμβολή της στη δημιουργική απασχόλησή τους,
-τον αριθμό προέλευσης των παιδιών με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού που απασχολούνται δημιουργικά στη Γέφυρα Ζωής και ειδικότερα την σχέση τους με τα ειδικά σχολειά της Δυτικής Αθήνας.
-την έλλειψη χρηματοδότησης της Δομής από κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς,
-και  ιδιαιτερότητα των δομών Α.μεΑ. για παιδιά και νέους με αναπηρίες
-καθώς και τον αριθμό των παιδιών που βρίσκονται σε αναμονή και δεν έχει την δυνατότητα  ένταξης τους στον πολυχώρο ,
-τον αριθμό των εθελοντών της (περισσότεροι από 50),
-τα προγράμματα «πρακτικής άσκησης αποφοίτων» που η Γέφυρα Ζωής υλοποιεί σε συνεργασία αλλά και «πιστοποίηση» με Πανεπιστημιακές Σχολές του εξωτερικού και της χώρας μας
-καθώς και τον απολυτό εθελοντικό χαρακτήρα λειτουργίας της Γέφυρας Ζωής και την χρηματοδότησή της από τα μέλη του Δ.Σ. και μόνο.

Ο σύμβουλος του Υπουργού και Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας της ΚΕΔΕ κ. Αυγουλάς ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γέφυρας ότι η επίσκεψη του είναι  «θεσμική» με στόχο αφενός την ενημέρωσή του για τις δομές Α.μεΑ. για παιδιά με αναπηρία , στα πλαίσια των νομοθετικών πρωτοβουλιών που προτίθεται και έχει προγραμματίσει να αναλάβει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, καθώς επίσης και να προετοιμάσει την συνάντηση του Δ.Σ. της Γέφυρας Ζωής  με αυτόν, όπως είναι και το αίτημά της.

Τέλος, ως δικηγόρος,  δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, για να επιλυθούν αλλά και απαληφθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, αλλά και οι μη νομοθετικές προβλέψεις που προκαλούν προβλήματα στην χρηματοδότηση της Γέφυρας Ζωής από την Περιφέρεια Αττικής και άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς, παρά την εκπεφρασμένη πρόθεσή τους γι’ αυτό.

Ακόμη, θα καταβάλει προσπάθειες ώστε να βρεθεί τρόπος επίλυσης του στεγαστικού που αντιμετωπίζει η Γέφυρα Ζώης , αφού λειτουργεί σε ιδιωτικό χώρο με περιορισμένες δυνατότητες, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει και τα παιδία (70 αιτήσεις που έχει ήδη στην αναμονή) για ένταξη στον πολυχώρο της Γέφυρα Ζωής .

Ο Πρόεδρος της Γέφυρας Ζωής κ. Διονύσης Γουράνιος του δήλωσε ότι πρωταγωνιστές φυσικά, πέρα από το Δ.Σ. του συλλόγου και τους εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων, είναι πάντα τα ίδια τα παιδιά που περνούν δημιουργικά απογεύματα στην "Γέφυρας Ζωής" .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου