meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η "ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ BLOG "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS


Σε ευρεία συνάντηση την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 στα κεντρικά γραφεία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, εδραιώθηκε η κοινωνική συνεργασία του φορέα με το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» και την Ορχήστρα Των Ονείρων του μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά, για το έτος 2015-2016.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες από πλευράς των Παιδικών Χωριών Sos ο Γεν. Διευθυντής κ. Γεώργιος Πρωτόπαπας, η Διευθύντρια Marketing & Εύρεσης Πόρων κ. Έλσα Σταθοπούλου και ο Υπεύθυνος του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Αθηνών κ. Μενέλαος Τσαούσης.

Ο Μαέστρος της Ορχήστρας Των Ονείρων κ. Γιάννης Γαβράς και ο Διαχειριστής του Κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια» Βαγγέλης Αυγουλάς, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για εθελοντική στήριξη και προώθηση του κοινωφελούς έργου του μη κερδοσκοπικού φορέα και συμφωνήθηκε το 3ο Music Dream Festival* που θα διεξαχθεί στα μέσα του 2016 να είναι αφιερωμένο στα Παιδικά Χωριά SOS!

Επίσης εντός του μηνός προγραμματίζεται ενημερωτική ξενάγηση όλης της ομάδας του Μουσικού Εργαστηρίου «Οδός Ονείρων» του κ. Γαβρά στους χώρους των Παιδικών Χωριών SOS, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα διεξαγωγής συναυλιών υπέρ του φορέα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Να σημειώσουμε εδώ την τριετή συνεργασία του κ. Αυγουλά και του blog «Με Άλλα Μάτια» με τα Παιδικά Χωριά SOS και τις επιτυχημένες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που ο κ. Αυγουλάς έχει ήδη διοργανώσει υπέρ του φορέα:

-Δείπνο στο Σκοτάδι στο Ηράκλειο Κρήτης 2013

-Δείπνο Στο Σκοτάδι Στην Αθήνα 2014



Τα παιδικά Χωριά SOS, εδώ και 40 χρόνια, δημιουργούν οικογένειες για παιδιά που στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Κάθε παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη οικογένεια που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να μεγαλώσει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια, με τη φροντίδα της Μητέρας SOS και τη συντροφιά των αδελφών και των φίλων του. Δίνει σε κάθε παιδί το ενδιαφέρον για τη μόρφωση του, την ξενοιασιά του παιχνιδιού και τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσει δυνατό και αυτόνομο τη ζωή του.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια λόγω των οικονομικών συνθηκών, τα Παιδικά χωριά SOS έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους και έχουν δημιουργήσει 7 Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας πανελλαδικά, με σκοπό να στηρίξουν οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση λόγω φτώχειας, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο διάλυσής τους, προσφέροντάς τους ψυχολογική υποστήριξη, υλική βοήθεια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.

Το Music Dream Festival είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε αφιλοκερδώς από το Μουσικό Εργαστήρι «Οδός Ονείρων» και το Μαέστρο κ. Γιάννη Γαβρά το 2014, με στόχο κάθε χρόνο να πραγματοποιείται μια μεγάλη μουσική συναυλία με δωρεάν είσοδο για το κοινό, αφιερωμένη στη διάδοση και υποστήριξη του έργου ενός μη κερδοσκοπικού φορέα ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της παιδικής φροντίδας και προστασίας.

Στη συνδιοργάνωση του 2ου Music Dream Festival συμμετείχε και το Κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου