meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ: "Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ"


Την εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης «Φαέθων» με θέμα «Αποδέχομαι και Εκφράζω τη Διαφορετικότητά μου», όπου πρωταγωνίστησαν δεκάδες μαθητές από σχολεία των Δήμων Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015 στο Ίλιον με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, προλόγισε ο Πρόεδρος του Κέντρου και Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο κ. Αυγουλάς στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων σημείωσε:

 «Φίλες και φίλοι,

Φοβάμαι ότι παρά τις τόσες επιτυχίες του Κέντρου Φαέθων σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά το θετικό πρότυπο δομής που με σκληρή δουλειά εδραιώνουμε πανελλαδικά μέρα με τη μέρα, σας μιλάω σήμερα για τελευταία φορά ως Πρόεδρος του Κέντρου.

Φαίνεται ότι όλα αυτά που κάναμε, όλα αυτά που πετύχαμε, όλα αυτά που σχεδιάζουμε, δεν ήταν αρκετά ή δεν άρεσαν σε κάποιους άλλους που θα ήθελαν ίσως να τα είχαν κάνει αυτοί. Γι' αυτό και μεθοδεύεται, απ' ότι μαθαίνω από καλά πληροφορημένες πηγές, η απομάκρυνσή μου.

Ομάδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης στο Ίλιον, φαίνεται να θέτει θέμα αντικατάστασής μου στην εκπροσώπηση του Δήμου Ιλίου στο Φαέθων, παντελώς αναιτιολόγητα.

Ο «Φαέθων» είναι μια σύμπραξη των τριών γειτονικών δήμων, της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΚΑΝΑ και των αντίστοιχων εποπτευόντων υπουργείων, στόχος της οποίας είναι οι συστηματικές δράσεις με τον υγιή πληθυσμό της σχολικής κοινότητας για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Οι δεκάδες επισκέψεις των αξιόλογων επιστημονικών στελεχών μας σε σχολεία των τριών δήμων και οι πολλοί κύκλοι θεματικών σεμιναρίων εκπαιδευτικών και γονέων που διοργανώσαμε, σφραγίζουν με επιτυχία το τρέχον σχολικό έτος και τη χρονιά που κλείνει για εμάς, την πρώτη της δικής μου Προεδρίας στο Κέντρο. Μια χρονιά όπου συνεχώς αναλάμβανα πρωτοβουλίες, χάρη και στην ουσιαστική και διαρκή ομοφωνία του Δ.Σ., για την επίλυση πολλών προβλημάτων, την εξεύρεση πόρων εν μέσω κρίσης, την ιστορική επίλυση θεσμικών ζητημάτων διοίκησης και λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης πανελλαδικά, τη θεμελιώδη συμπόρευση μας με τους εργαζομένους των δομών σε ουσιώδη ζητήματα όπως τα μισθολογικά, την προώθηση του έργου των κέντρων πρόληψης στην κοινότητα, αλλά και για το συντονισμό ενεργειών και δράσεων των διοικήσεων των κέντρων πρόληψης πανελλαδικά.

Χάρη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες των εργαζομένων μας, αλλά και στις συλλογικές προσπάθειες όλου του Δ.Σ., πετύχαμε σε λίγο χρονικό διάστημα και κόντρα στις δυσκολίες, ο Φαέθων να γίνει πανελλαδικό σημείο αναφοράς και αφετηρία ιστορικών εξελίξεων στο θεσμοθετημένο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων. Τα επόμενα προγραμματισμένα βήματά μας, έχουν ανακοινωθεί δημόσια και με πλήρη διαύγεια. Ίσως αυτός ο φιλεργατικός και ολιστικά κοινωνικός στρατηγικός σχεδιασμός μας, τελικά να ενοχλεί.

Από αυτό εδώ το βήμα, καλώ το Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, να διώξει τα σύννεφα πάνω από το Κέντρο Πρόληψης «Φαέθων» και να διασφαλίσει τη διαδημοτική και διαπαραταξιακή αρμονία της δομής.

Παράλληλα, με βαθιά επίγνωση της ευθύνης μου, ενημερώνω δημόσια το πανελλαδικό σωματείο των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης, ότι μικροπολιτικές τορπίλες, φαίνεται να ετοιμάζονται να πλήξουν τα θεμέλια της ουσιαστικής και συνάμα ιστορικής συνεργασίας που χτίζαμε μαζί σας όλον αυτόν τον καιρό.

Εύχομαι στους μικρούς μας φίλους που βρίσκονται σήμερα εδώ για να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να φτιάξουν έναν κόσμο που να κάνει πράξη τον τίτλο της σημερινής μας εκδήλωσης, όπου η Διαφορετικότητα δε θα αντιμετωπίζεται με κόμπλεξ και μικροψυχία, αλλά με αγκαλιές, υποστήριξη και αλληλεγγύη. Και χαίρομαι γιατί από τις εργασίες τους εδώ σήμερα βλέπω ότι αυτόν τον πιο όμορφο και ανθρώπινο κόσμο, έχουν ήδη ξεκινήσει να τον χτίζουν»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου