meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ-Η.ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ



Tα προβλήματα της δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κω συζήτησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣυΡιζΑ κ. Ηλίας Καματερός με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε συνάντησή τους την Πέμπτη 16 Απριλίου.

Ο κ. Καματερός, ως κάτοικος Κω και γνώστης των προβλημάτων μέσα από την μακρόχρονη πολιτική και κοινωνική δράση του, ανέλυσε στον Υπουργό Υγείας τα προβλήματα που προκύπτουν, από την έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και τη γενικότερη υποστελέχωση του νοσοκομείου του νησιού σε όλους τους τομείς, για τους περίπου 35.000 μόνιμους κατοίκους, τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό από διάφορες περιοχές της χώρας και τους πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες του νησιού στο εξάμηνο της τουριστικής περιόδου.

Οι κ.κ. Κουρουμπλής και Καματερός συμφώνησαν ότι στις επερχόμενες προκηρύξεις θέσεων για το νοσοκομείο της Κω πρέπει στις βασικές ειδικότητες να είναι επί δύο θέσεις η κάθε μια, ως κίνητρο συμμετοχής ιατρών, ενάντια στο δικαιολογημένο φόβο των υποψηφίων γιατρών για το φόρτο εργασίας, γεγονός που καθιστούσε άγονες προηγούμενες προκηρύξεις μονών θέσεων ανά ειδικότητα.

Επίσης συμφώνησαν στην επιτάχυνση των διαδικασιών ορισμού αναπληρωτή Διοικητή στο Νοσοκομείο της Κω, θέμα το οποίο χειρίζεται ήδη ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διοίκησης.

«Είναι η τελευταία περίοδος που θα ταλαιπωρηθούν τα νησιά μας, καθώς έρχεται άμεσα ενίσχυση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό, ενώ θα κατατεθεί και τροπολογία για χρονική σύντμηση των διαδικασιών πρόσληψης επικουρικού προσωπικού. Παράλληλα ενισχύουμε και το ΕΚΑΒ. Είναι επίσης θλιβερό να υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός στα κουτιά και να μη χρησιμοποιείται για να σώζει ζωές εξ αιτίας της υποστελέχωσης. Αυτό θα σταματήσει», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος το πρωί της ίδιας ημέρας είχε αναλάβει ενώπιον της Βουλής την ευθύνη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προμήθεια 186 καινούριων ασθενοφόρων τα οποία  θα καλύψουν ανάγκες σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, συζήτησαν τα γενικότερα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά αλλά και τη δυνατότητα αντιμετώπισης σειράς  ζητημάτων σε συνεργασία με τους άλλους βουλευτές.

Σε αυτό το πλαίσιο ο βουλευτής κ. Καματερός, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα αναζητήσουν τις καλύτερες λύσεις ενώ για οποιαδήποτε νομική και τεχνική βοήθεια χρειαστεί εξουσιοδοτήθηκε να βοηθήσει τη διαδικασία ο Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Οι κ.κ. Καματερός και Αυγουλάς είχαν ήδη πολύωρη προπαρασκευαστική συνάντηση για αυτά τα θέματα στην Κω, τη Δευτέρα του Πάσχα 13/4/2015.

Παράλληλα, ο κ. Αυγουλάς ως μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, καθώς και αιρετός εκπρόσωπος των ατόμων με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμφώνησε με τον κ. Καματερό σειρά ενεργειών για την επίλυση προβλημάτων στο Ειδικό Σχολείο της Κω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου