meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ-ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΜΕΣΑ


Συνάντηση είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Μαρτίου 2015 ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με αντιπροσωπία του Πανελληνίου Συνδέσμου Παραπληγικών, παρόντος και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σπύρου Κοκκινάκη και άλλων διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Υγείας.

Η αντιπροσωπία του ΠΑΣΠΑ, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τα ιστορικά στελέχη του αναπηρικού κινήματος κυρίους Βίγλα, Πατέρα, Κλεισιώτη κ.α. εξέθεσαν αναλυτικά τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον Υπουργό κ. Κουρουμπλή, ο οποίος δεσμεύτηκε άμεσα και με σαφήνεια για τα εξής:

-Με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο κ. Κουρουμπλής θα ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας να αλλάξει η Υπουργική Απόφαση με βάση την οποία κατά τη νοσήλια ασθενούς με αναπηρία χάνεται το επίδομα του. Για «κατάφορη Αδικία που σε καμία περίπτωση δε σώζει την οικονομία του κράτους», μίλησαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΠΑ.

-Ο κ. Κουρουμπλής όρισε ραντεβού του Συλλόγου Παραπληγικών με το Γενικό Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ κ. Βαφειάδη και του ζήτησε να δει προς τη θετική κατεύθυνση άμεσα όλα τα αιτήματα τους σχετικά με την μείωση ή και εξάλειψη στην οικονομική συμμετοχή ασθενών με αναπηρία σε εξετάσεις, φάρμακα και τεχνικά βοηθήματα.

-Προσωπικός στόχος του Υπουργού Υγείας είναι άμεσα να διαμορφωθεί τουλάχιστον ένα δωμάτιο προσβάσιμο και μια τουαλέτα προσβάσιμη σε κάθε κλινική στα νοσοκομεία, δίνοντας τέλος στις τραγικές αναφορές ασθενών με κινητικά προβλήματα οι οποίοι εμποδίζονται να νοσηλευτούν σήμερα στοιχειωδώς και με αξιοπρέπεια.

-Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται μεγάλη ειδική σύσκεψη για την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης υπό τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, ενώ το Υπουργείο θα προχωρήσει σε συνεργασία μεταξύ άλλων και με τον ΠΑΣΠΑ ώστε να αναπτυχθούν στους χώρους του Κέντρου Αποκατάστασης ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τους νοσηλευόμενους εκεί τα απογεύματα, χρόνος που τώρα δυστυχώς για τους ασθενείς παραμένει ανεκμετάλλευτος.

Επίσης, θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες υπό το συντονισμό του κ. Κουρουμπλή ώστε να ανοίξει άλλη μια κλινική – πτέρυγα αποκατάστασης στο ΕΚΑ με πιθανή χρηματοδότηση και από το ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Ειδικός Συνεργάτης του κ. Υπουργού Υγείας και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ σύντομα το γραφείο του Υπουργού αναμένεται να ενισχυθεί και με συνεργάτη με κινητική αναπηρία γνώστη των καθημερινών προβλημάτων των κινητικά αναπήρων για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών ΑμεΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου