meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ: ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΩΝ



Πλώρη για τη Βουλή μέσα από την Α΄. Αθηνών

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας , πρώην  Bουλευτής  της Α΄. Περιφέρειας Αθηνών  και σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, για δεύτερη στη σειρά θητεία, ανταποκρίθηκε αμέσως και θετικά στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση όλων των δυνάμεων της παράταξης.

Και από την  Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015 , είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής. Πάντα στην Α΄. Αθηνών. Τη γειτονιά του, εκεί όπου γεννήθηκε, όπου μεγάλωσε, πήγε σχολείο, γνώρισε τη γυναίκα του, την παντρεύτηκε κι έκαναν τα δυό τους παιδιά. Στις γειτονιές της Κυψέλης, των Πατησίων , του Παγκρατίου, των Αμπελόκηπων, του Άγιου Μελέτη , του Αγίου Παύλου, του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλάκας, της Ακρόπολης, του Μεταξουργείου, εκεί όπου αγωνίστηκε – και αγωνίζεται- για την Όμορφη Πόλη, για τις γειτονιές και τους νοικοκυραίους, παραδοσιακούς κατοίκους τους, για την καθαριότητα, τα σχολεία, τις Παιδικές Χαρές, τα μαγαζιά, την ασφάλεια.

Με ρίζες απ΄ τη Σινώπη του Πόντου και καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, γιός του αγαπημένου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, πτυχιούχος Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας , παντρεμένος με τη Βίκυ Βουρλάκη (εκ Ρεθύμνου) με  την κόρη του Παυλίνα και το γιό του Λάμπρο Κωνσταντάρα τον νεότερο, που  εργάζονται στο χώρο των Media, θέλει και υπόσχεται να αγωνιστεί  «για την Ελλάδα του Αύριο και για την Αθήνα του Πάντα».

Εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάρτιο του 2004 και έμεινε στο Κοινοβούλιο ως τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2007.

Στα 3,5 χρόνια της κοινοβουλευτικής του θητείας, πραγματοποίησε σειρά …  « Επικίνδυνων – πολιτικά- Αποστολών», ήταν μέλος Διαρκών και Ειδικών Επιτροπών (ανάμεσά τους για την Αναπηρία, για τη Σφαγή των Αρμενίων και το Ντόπινγκ στον Αθλητισμό), μίλησε 38 φορές σε συζητήσεις  πολύ σοβαρών Νομοσχεδίων και υπέβαλε 104 γραπτές ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, πολλές από τις οποίες είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Πήρε μέρος σε σημαντικές κυβερνητικές συσκέψεις κυρίως για τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, το γήπεδο του Παναθηναικού ,το παραεμπόριο και τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις Διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν μεταξύ των βουλευτών που πρότεινε συνταγματική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας  και των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου