meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ "ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ"



Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, με θέμα «Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον», στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τη συνεργασία του Δήμου Περιστερίου.

Το συνέδριο παρακολούθησαν επίσης μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οι Ευρωβουλευτές κ. Κουμουτσάκος και κα Κράτσα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Καράμπελας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Δυτική Αθήνα.

Πολλές οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από καταρτισμένους επιστήμονες για την κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Ανάμεσα τους ξεχώρισε η ευρηματική παρουσίαση της πρωτότυπης διαδικτυακής πλατφόρμας «Έδωσα Φακελάκι», όπου εκεί συγκεντρώνονται επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες Ελλήνων πολιτών που έχουν δώσει ή έχουν καταγγείλει φακελάκι, αλλά και τα θετικά παραδείγματα όσων συναλλάχθηκαν με κάποιον δημόσιο λειτουργό χωρίς επαφή με τη διαφθορά!

1.735 καταγγελίες για φακελάκι μέχρι στιγμής φιλοξενούνται στη διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα. 1.735 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς - 5.249.687€ σε φακελάκια ως σήμερα έχουν καταγραφεί.


Το site ομαδοποιεί τις καταγγελίες ανά καταγγελλόμενο πρόσωπο και όταν συγκεντρωθούν αρκετές για κάποιον τις προωθεί στις αρχές για τα περαιτέρω. Ήδη μια επίορκη δημόσια λειτουργός έχει τιμωρηθεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου