meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

50 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

 
 
Σκληραγωγημένοι από τις ελλείψεις, ξεχασμένοι από την πολιτεία, συνηθισμένοι στα εμπόδια, χαλυβδωμένοι από τη δύναμη ψυχής και τη θέληση τους για ζωή και Ισότητα, μαθητές, καθηγητές και γονείς βρέθηκαν στο Ίλιον για τον Αγιασμό των ειδικών σχολείων σχεδόν 50 μέρες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Τα Ειδικά Γυμνάσιο, Λύκειο και ΤΕΕ που εδρεύουν στο Ίλιον και εξυπηρετούν περί τα εκατό παιδιά με αναπηρίες, είναι πλέον κοντά σε μια φυσιολογική τροχιά λειτουργίας και για φέτος, με τα χρόνια προβλήματα στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση να ταλαιπωρούν πανελλαδικά και αυτή τη χρονιά χιλιάδες παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Με σφιγμένη καρδιά από την αιφνίδια απώλεια το Καλοκαίρι ενός αγωνιστή διευθυντή στυλοβάτη της Ειδικής Αγωγής, του αειμνήστου Γιάννη Κωνσταντάκη, η μεγάλη οικογένεια των Ειδικών Σχολείων έσμιξε στο Ίλιον και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, τέλεσε τον Αγιασμό για τη φετινή σχολική χρονιά.



Παράλληλα, οι μαθητές πραγματοποίησαν και επετειακή γιορτή με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, με την εκπληκτική χορωδία των παιδιών να αποδίδει τα ηρωικά τραγούδια του Έπους του ’40, υπό τις συνεχείς οδηγίες του νέου διευθυντή κ. Τάσου Μερκούρη.

Τον Αγιασμό και τη γιορτή παρακολούθησε ο μόνιμος φίλος της Κοινότητας των ειδικών σχολείων και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο.
 
 
 
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου